Op vakantie met de caravan

0
1202
geld-lenen-kost-geld-artikeltjes

Of je nu als kind al met je hele gezin in de auto met caravan op vakantie ging of het is nog aardig nieuw voor je: er staan je heel wat mooie momenten te wachten als je kiest voor een ‘sleurhut’. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Het scheelt je flink in je portemonnee

In ons artikel over budgettips voor de vakantie hebben we de caravan ook al even aangehaald als goede manier om voordelig op pad te gaan. Oké, een tent is nog net een stukje goedkoper, maar je kunt met een caravan toch echt behoorlijk besparen op je vakantie ten opzichte van een hotel of vakantiehuisje. Dat komt niet alleen doordat je je eigen accommodatie meeneemt.

Het speelt ook mee dat je vaak het eten voor het hele gezin gewoon in je caravan of in de voortent bereidt. Dat is een stuk voordeliger dan dat je voor iedereen een maaltijd moet kopen in een restaurant. Reken maar eens uit hoeveel je hiermee bespaart tijdens een verblijf van twee weken. Geen wonder dat de caravan zo populair is bij ons als zuinige Nederlanders!

Je kunt er overal mee naartoe

Een flinke auto met trekhaak is genoeg om je caravan vele kilometers mee te slepen op vakantie. De welbekende trek naar populaire vakantielanden als Frankrijk, Spanje en Italië is daar een goed voorbeeld van. Maar denk ook zeker eens aan Kroatië, Tsjechië en Oostenrijk. In Denemarken ben je ook zo vanuit ons land. En van daaruit kun je weer heel eenvoudig met de boot naar Zweden en Noorwegen. Dat maakt die caravan van je dan toch mooi even mee.

Dus: op zoek naar je eigen caravan

Natuurlijk kun je een caravan huren voor je volgende vakantie, maar het fijnste is toch wel om je eigen caravan te hebben. Dat kan een gloednieuwe zijn, inclusief alle luxe en garantie, maar ook een tweedehands die nog jaren mee kan. Als je het bedrag niet zo maar op je spaarrekening hebt staan, is het een optie om  de caravan door middel van een  persoonlijke lening te financieren.

Over het algemeen is een caravan een waardevaste investering. Uiteraard daalt de prijs wel als hij wat ouder wordt, maar als je hem goed onderhoudt, ligt hij nog goed in de markt wanneer je hem weer wilt verkopen. Tel daarbij de vele fijne vakanties die je met je caravan zult beleven en het ligt voor de hand om eens op onderzoek uit te gaan voor je eigen exemplaar!