Vier bijzondere bestemmingen voor je volgende reis

0
1097

De coronacrisis heeft de reiswereld volledig op zijn kop gezet. Voor verre bestemmingen heerst over het algemeen code oranje, wat betekent dat je alleen noodzakelijk mag reizen of bij aankomst en terugkeer van de reisbestemming twee weken in quarantaine moet. Ook kan de situatie in een land met code geel ineens omslaan naar code oranje en moet je halsoverkop het land verlaten. Grote kans dat je deze risico’s nu niet wilt nemen en je voor dit jaar een streep door je vakantieplannen hebt gezet. Maar dat wil niet zeggen dat je niet volgend jaar of op een later moment weer wel op vakantie kunt. Dit blog gaat over bijzondere en niet alledaagse reisbestemmingen die niet op jouw bucketlist mogen ontbreken.

Papoea ‘het einde van de wereld’

Boven Australië ter hoogte van Queensland ligt Papoea, een van de grootste eilanden ter wereld. Papoea is nog altijd heel primitief. Er zijn nog ca. 312 stammen, waarvan de meesten een eigen inheemse taal hebben. Binnen de stammen zijn de mannen naakt of dragen ze enkel peniskokers. De vrouwen dragen grasrokjes. Papoea heeft een prachtige natuur met uitgestrekte groene en ondoordringbare wouden. De huizen zijn veelal gemaakt van hout en de Papoea’s leven van het verbouwen van zoete aardappels of het vangen van vis. Bij een traditioneel varkensfeest krijg je een goede indruk van het leven van de Papoea’s.

Authentiek Myanmar

Myanmar is pas vanaf 2013 geleidelijk open aan het gaan voor buitenlands toerisme. Hierdoor is het land nog niet ten prooi gevallen aan massatoerisme en zeer authentiek. In de steden Mandalay en Yangon waan je je in een andere tijd en op het Inle Lake zie je traditionele beenvissers, die met hun been roeien om hun handen vrij te houden om vis te vangen. Het absolute hoogtepunt van Myanmar is de Bagan-vallei. Hier vind je meer dan 4000 imposante tempels. Een zeer indrukwekkend gezicht. Extra leuk is dat het in Bagan nog niet half zo druk is als bij bijvoorbeeld de Angkor Wat in Cambodja en Ayutthaya in Thailand.

De paradijselijke Malediven

Als je van relaxen, zwemmen, snorkelen en duiken houdt moet je zeker naar de Malediven gaan. De Malediven is een eilandengroep bestaande uit 1190 koraaleilanden met maar liefst 26 atollen. Dit zijn koraalriffen met aan de rand kleine eilandjes. Op de meeste atollen zijn luxehotels gebouwd die van alle gemakken zijn voorzien. Je waant je in de Malediven echt in het paradijs. De stranden zijn parelwit en het water is hemelsblauw. Het koraal is prachtig en je vindt er veel verschillende soorten tropische vissen, pijlstaartroggen en zwartpuntrifhaaien. Op de atollen in de Malediven kom je heerlijk tot rust.

Hemels Hawaï

Op vijf en een halfuur vliegen van Los Angeles ligt de eilandengroep Hawaï. Hawaï is een topbestemming voor duikers, zwemmers, snorkelaars, wandelaars en surfers. De mooiste eilanden om te bezoeken zijn Kauai, Big Island, Molokai, Maui en Oahu. Je vindt er prachtige valleien, hoge en steile bergtoppen, tropische regenwouden, (actieve) vulkanen, heerlijke stranden en een helderblauwe zee met schitterend koraal. Op Hawaï komen zowel strandliefhebbers als avonturiers volledig aan hun trekken. Lees voor meer inspiratie over bijzondere reisbestemmingen de blog Unieke reisbestemmingen voor 2020 via deze blog