Budgettips voor de vakantie

0
1157
blog placeholder

Vakantie, even niets moeten, ontspanning en misschien even weg, maar de kosten voor een vakantie kunnen hoog oplopen. In dit artikel tips om de kosten voor een vakantie te beperken.

 

–         Boek een vakantie buiten het hoogseizoen. Dit is alleen geschikt voor mensen die niet afhankelijk zijn van de schoolvakanties. Alle luxe en comfort voor een schappelijke prijs.

 

–         Kamperen. De aanschaf van een tent of caravan met kampeerbenodigdheden is een éénmalige kostenpost. Dit is nog weer te beperken door zoveel mogelijk tweedehands te kopen. Kijk hiervoor even op bijv. Marktplaats. Kamperen is veel goedkoper dan het huren van een chalet of vakantiewoning. Ook is het vaak mogelijk om een eigen wc/doucheruimte er bij te huren en daarmee zijn irritaties zoals vies sanitair of een eind moeten lopen naar het toiletgebouw verleden tijd.

 

–         Kleinschalig kamperen. Dit kan bijv. kamperen op een minicamping of bij de boer zijn. Genieten van de rust, ruimte en het buitenleven. Meestal zijn er voor de kinderen speeltoestellen en wat boerderijdieren zoals kippen, schapen, geiten en konijnen. Er zijn vaak fiets en wandeltochten te maken in de omgeving. Bij de plaatselijke VVV is informatie te vinden over activiteiten, musea en andere bezienswaardigheden.

 

–         Bed en breakfast. Een bed en breakfast is vaak goedkoper dan een hotel. De voordelen hiervan zijn: de kleinschaligheid, daardoor is de benadering vaak persoonlijk en het is rustiger.

 

–         Appartement. Een appartement is ook vaak goedkoper dan een hotel. Voor mensen met kinderen is dit een goed alternatief, er is meer privacy. Geld kan worden bespaard door zelf te koken of door een goedkope eetgelegenheid te zoeken.

 

–         Let op kortingen. Er zijn verschillende kortingen bijv. vroegboekkorting, kinderkorting, korting voor ouderen en last minute boekingen. Probeer hier zoveel mogelijk gebruik van te maken. Pas op met stuntaanbiedingen. De aanbiedingen lijken heel voordelig maar vaak zijn niet alle kosten hierbij inbegrepen zoals bijv. reserveringskosten enz. en dan kan een vakantie fors duurder uitvallen. Tel alle kosten bij elkaar op en vergelijk daarna.

 

–         Eten en drinken. Het is verstandig om bij de boeking te kijken naar de ligging van de accommodatie ten opzichte van eetgelegenheden en winkels zodat u niet afhankelijk bent van de campingwinkel of het hotel. Neem voor zover mogelijk zelf levensmiddelen mee of boek een vakantie in een goedkoop land.

 

–         Ga op vakantie in eigen land. In Nederland zijn ook heel veel mooie plekjes om op vakantie te gaan. Het bespaart in ieder geval brandstof.

 

–         Ruil de woning. Bied de eigen woning aan op bijv. marktplaats of met een advertentie in de krant. Een nadeel kan zijn dat mensen niet zuinig zijn op de spullen van een ander.

 

–         Blijf thuis en ga dagjes uit. Plan vanuit huis leuke uitstapjes. Bezoek attractieparken, dierentuinen, speeltuinen, musea, braderieën of maak een wandel of fietstocht.

 

–         Bepaal vooraf het besteedbare budget. Wissel dure en goedkope uitstapjes af bijv. een dagje fietsen en een dagje naar de dieren tuin. Door creatief te denken kunnen de kosten voor een vakantie binnen het besteedbare budget blijven.