Met de Volkswagen Up de stad door

0
549
volkswagen up.jpeg

Woon of werk je in een drukke stad, of ben je gewoon op zoek naar een fijne, kleine stadsauto? Dan is de Volkswagen Up zeker een goede optie. Hij is ideaal in de drukke stad, omdat hij niet veel ruimte inneemt wat het parkeren een stukje eenvoudiger maakt. Daarnaast kan hij natuurlijk ook goed dienstdoen op andere plekken, zeker wanneer je er voornamelijk alleen gebruik van maakt. Als laatste is het ook een goede beginnersauto, vooral als je nog geen ervaring hebt met grotere auto’s.

De Volkswagen Up is populair

De Volkswagen Up is ontzettend populair en staat dan ook al jaren in de top 5. Dit komt vooral omdat hij gezien wordt als de typische stadsauto; compact, comfortabel en als occasion vaak met weinig kilometers op de teller. Dit is te wijten aan het feit dat deze auto vaak alleen in de stad wordt gebruikt, bijvoorbeeld om van huis naar het werk te gaan, de kinderen af te zetten op school of om boodschappen te doen.

Op vakantie gaan is met deze auto dan ook niet de meest verstandige keuze, simpelweg omdat je niet veel ruimte hebt. zou je met zijn tweeën weggaan, dan is er misschien net genoeg ruimte voor al je bagage, maar ideaal is het niet. alle modellen zijn overigens voorzien van vijf deuren en de meesten hebben een schakelbak. Een klein gedeelte van de modellen rijdt elektrisch of op een automaat.

Het comfort van de auto

Zoals we net al vertelden is de auto ideaal om mee naar het werk te gaan, naar school te rijden of om boodschappen mee te doen. kinderen kunnen doen ook prima achterin zitten en als je in je eentje de boodschappen voor de hele week in huis wilt halen, heb je ook echt wel genoeg ruimte in de auto om dit in te laden. Je geniet in de Volkswagen Up dan ook van het nodige comfort, zeker als bestuurder.

Bij het model van 2016 is er het een en ander vernieuwd aan het uiterlijk. Zo zijn de koplampen van dit model vernieuwd en is hij voorzien van een meer sportieve bumper. Ook komt dit model met een flink aantal mogelijkheden voor het personaliseren van je auto. er zijn 10 carrosseriekleuren beschikbaar, evenals 3 dak kleuren, verschillende velgen en stickers. Ook kan het dashboard in 10 kleuren worden aangepast en zijn er 7 opties voor de stoelbekleding.

Waar let je op bij een proefrit?

Allereerst kijk je naar het model van de auto, want er zijn verschillende uitvoeringen op de markt verkrijgbaar. Bij het oude model kan het zijn dat de navigatie wat minder betrouwbaar is, deze kan een storing geven of haperen. Voor wat betreft de muziek hoef je het ook niet om dit moel te doen, want het geluidssysteem is vrij matig.

Een testrit is zeker aan te raden, bij elke auto. ga je dit doen, let dan goed op bij het achteruit rijden. Het kan namelijk zo zijn dat de auto moeite kan hebben met het inschakelen van de achteruit. Daarnaast let je ook altijd op aparte geluiden en trillingen, loop je de auto helemaal na en vraag je naar het onderhoudsboekje.