5 manieren om de naamsbekendheid van je KMO te vergroten

0
496
instagram webpagina

Heb je net je eigen, kleinschalige onderneming gestart? Dan kan je wellicht wat naamsbekendheid gebruiken. Het is belangrijk dat consumenten onmiddellijk aan jou denken wanneer ze een bepaalde behoefte willen invullen. Op die manier creëer je vaste klanten, en kan je bedrijf groeien. Het is voorstelbaar dat je hier nog niet al te veel budget aan kan spenderen, maar gelukkig bestaan er heel wat makkelijke manieren om je project in de kijker te zetten. 

Grijp de aandacht 

Aandacht van consumenten hoeft zelfs niets te kosten. Het enige wat je moet doen is zorgen dat je het waard bent om over te praten. Op die manier ontstaat er mond-tot-mond reclame, en dat is volledig gratis. Doe dus iets spectaculairs, en denk vooral out-of-the-box. Essentieel is dat je wordt opgevangen door (lokale) media, die in staat zijn je boodschap bij een breder publiek te verspreiden.  

Start een pagina op Instagram

Het huidige tijdperk waarin we leven wordt gekenmerkt door technologische innovatie, of meer bepaald sociale media. Wees dus slim, en maak hier zoveel mogelijk gebruik van. Het sociale netwerk Instagram is absoluut een geschenk voor je KMO. Start je eigen bedrijfspagina, en vergroot op die manier snel je naamsbekendheid. Wel is het belangrijk dat je de huidige trends begrijpt, maar die kom je al snel te weten door wat research. 

Organiseer een giveaway 

Hier is alvast een eerste goede tip om het volgersaantal van je Instagrampagina te verhogen: doe een giveaway. Hierbij kunnen consumenten iets winnen, bijvoorbeeld een gepersonaliseerde drinkfles met je logo of een ander leuk gadget. Vaak is de voorwaarde dat ze je bedrijfspagina (of een bepaalde Instagrampost ervan) delen op hun eigen story. Op die manier bereik je de volgers van andere gebruikers, en vergroot je je bereik. 

Geef een leuke gadget

Niets leuker voor de consument dan het krijgen van een gratis gift, al zeker wanneer men er niets moet voor doen in ruil. Dit is natuurlijk niet zomaar een cadeau, maar één met het logo van je bedrijf op. Denk bijvoorbeeld aan pennen met je logo. Dit is een handig cadeau dat iedereen makkelijk in het dagelijks leven kan gebruiken, en waardoor je doelgroep steeds wordt herinnerd aan je onderneming.

Blog op je website 

Heb je wat te vertellen aan je publiek? Deel het mee op je eigen website. Schrijf over alledaagse zaken, maar zorg dat de informatie relevant is en bijdraagt aan de opbouw van je merk. Zo zal Google geïnteresseerden automatisch naar jouw website sturen, en komen consumenten voor het eerst in contact met je bedrijf.