5 bijzondere vakantiebestemmingen in Frankrijk

0
1459
corsica

Parijs, Nice, Marseille, Lyon. Franse steden die het bezoeken waard zijn. Evenals de Franse stranden en campings aan de verschillende rivieren. Zoek je echter een vakantiebestemming die zich meer onderscheidt dan zijn de volgende plekken een must see.

Je hebt veelal eigen vervoer nodig om er te komen, want treinen en bussen doen deze plekken niet altijd aan. Dat maakt ze uniek en minder toeristisch dan de meeste plekken in Frankrijk. Met eigen vervoer zoals een easyterra.nl huurauto kun je er gemakkelijk naartoe.

Deze plekken bieden een bijzondere kijk op vaak eeuwenoude dorpjes of adembenemende vergezichten. Ze worden vooral bezocht door mensen op doorreis (voor een huurauto ter plaatse klik hier). Mocht jij dat ook doen, zorg er dan wel voor dat je de tijd hebt en neemt. Het is namelijk enorm de moeite waard.

Kleine badplaats

Een badplaats met slechts 650 inwoners, en een topper als het gaat om het pittoreske haventje: Barfleur. Het heeft tevens een vuurtoren zoals een vuurtoren eruit hoort te zien en je kunt deze zelfs bezoeken. Daarvoor moet je 365 treden omhoog. Je hebt dan een magnifiek uitzicht over dit kleine dorpje aan zee.

Biologische olijfolie

Wie graag olijfolie meebrengt naar Nederland, mag het dorpje Pesmes niet overslaan. Het ligt in de Haute-Saône en volgens kenners lijkt de tijd er te hebben stilgestaan. Het dorp wordt omringd door een middeleeuwse stadsmuur en je kunt er fantastische biologische olijfolie scoren.

Als de Grand Canyon

Heb je ooit gehoord van Colorado Provencal? Het is het natuurpark Luberon dat gelijkenis vertoond met de Amerikaanse Grand Canyon. Vandaar de naam Colorado Provencal. Het ligt in de Vaucluse bij Roussillon.

Werelderfgoed

Neem je de oversteek naar Corsica dan wordt Piana genoemd als bijzondere plek. Het is een dorpje gelegen aan een baai aan de westkant van het eiland. Uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO.

Middeleeuwsdorp

Bij een Frans dorpje kunnen we ons van alles voorstellen, maar een dorpje dat zo hoog op een klif is gebouwd én nauwelijks iets lijkt te hebben met de moderne tijd, tref je niet vaak. Het ziet er heel bijzonder uit. Het heet Rocamadour (Lot) en doet ons direct in de Middeleeuwen belanden. Er zijn bovendien een aantal prehistorische grotten te bezoeken. Je waant je er echt in een andere tijd.