Kamperen in Tsjechië: zo beleef je een onvergetelijke tijd

0
2157
kamperen tsjechie

Tsjechië is een prachtige vakantiebestemming op ongeveer een uur vliegen van Amsterdam. Ook met de auto is het land goed te bereiken. Vanuit Utrecht is het zonder pauze ongeveer acht uur rijden naar dit land in Centraal-Europa. De auto is het ideale vervoermiddel voor een kampeervakantie in Tsjechië. Eenmaal aangekomen op je bestemming moet je wel met een aantal zaken rekening houden. In dit artikel vind je een aantal handige tips om van de kampeervakantie in Tsjechië een groot succes te maken.

Tip 1: Kies een goede camping

Ten eerste is het erg belangrijk om een goede camping in Tsjechië te kiezen. Dit bepaalt immers het succes of het mislukken van je kampeervakantie. Zet al je wensen vantevoren even op een rij. Welke faciliteiten moet de kampeerplek bijvoorbeeld hebben? Sommige kampeerders vinden het geen probleem om tijdelijk minder luxe te leven en verblijven daarom op een camping zonder elektriciteit. In dat geval kan het beste een campingpitje op gas en batterijen op verlichting worden gebruikt. Onthoud ook dat campingelektra in het buitenland soms anders werkt dan thuis. Soms heb je voor bepaalde campingapparaten een aangepast wattage nodig. Zoek dit op voordat je op vakantie gaat, want het is natuurlijk de bedoeling dat de stoppen van de camping doorslaan!

Tip 2: Maak een checklist

Misschien is kamperen in Tsjechië altijd al je droom geweest. Het land wordt gekenmerkt door schilderachtige dorpjes en prachtige meren en rivieren. Ook steden zoals Praag, Brno en Pilsen zijn absoluut de moeite van het bezoeken waard. We raden je aan om een checklist te maken als je van plan bent om binnenkort te gaan kamperen in Tsjechië. Schrijf alle kampeerspullen op die je nodig hebt tijdens de vakantie. Op die manier behoud je het overzicht en kom je er op de plaats van bestemming niet achter dat je iets vergeten bent. Dit geeft een hoop rust voordat je op reis gaat.

Tip 3: Koop een goede tent

Overnachten in een tent en ’s ochtends wakker worden met een prachtig uitzicht op een meer in Tsjechië: wie wil dat nou niet? Zorg er wel voor dat je een geschikte tent meeneemt die ruim genoeg is. Hou daarbij rekening met het aantal personen met wie je op kampeervakantie gaat. Misschien ben je van plan om met z’n tweeën op avontuur te gaan. In dat geval is een tent met een relatief licht gewicht en een polyester tentdoek het meest geschikt. Voor families is een ruime familietent met een katoenen tentdoek de beste keuze. Daardoor heb je voldoende ruimte om spullen kwijt te kunnen en lekker te slapen.

Tip 4: Test de tent alvast uit

Het is verstandig om je pas aangeschafte tent thuis alvast even te testen. Zet het bijvoorbeeld op in de tuin en laat je kinderen er een nachtje in doorbrengen. Op die manier kom je er meteen achter of de tent bevalt. Ook ontdek je tijdens het opzetten van tent misschien missende onderdelen. Het is fijner om daar thuis achter te komen dan tijdens de kampeervakantie in Tsjechië. Een goed begin is het halve werk!

Lees ook: zo vlieg je ontspannen naar New york