Waarom mannen vreemdgaan

0
833
blog placeholder

Hij heeft angst iets te missen

Vooral stelletjes die al sinds hun vroege jeugd samen zijn, hebben met dit probleem te kampen. Terwijl zich de vrienden aan de stamtafel met hun seksuele escapades beroemd doen, kan hij zelf weinig veroveringen voorleggen. Dan is het niet verrassend, als sommige nieuwe ervaringen willen hebben en daarom vreemdgaat.

 

Hij wil zijn fantasie uitvoeren

‘Samen met een vrouw, in de keuken een prinses en in bed een hoer.’ Zo wordt vaak de ideale partner beschreven. Vaak hebben de mannen een partner thuis, die gezamenlijk de rollen verdelen. Seksuele fantasieën met de vrouw beleven, die tot nu toe eerder de rol van de heilige heeft, zorgt de meeste mannen tot grotere problemen. Daaronder leiden vaak niet als laatst de vrouwelijke partners, die ook hun fantasieën niet naleven kunnen.

 

Uit wraak

Bent u vreemd gegaan en nu doet hij u hetzelfde aan? Wraak is vaak de reden voor een slippertje. Ook als sommige mannen deze motivatie niet toegeven willen. Na een wraakactie voelen de meeste zich veel beter. Dit gevoel blijft echter voor korte tijd. Een gestoord vertrouwen laat zich door een andere vertrouwensbreuk moeilijk weer opbouwen.

 

Omdat zij niet daar is

Verhalen van matrozen die wekenlang onderweg zijn en in elke haven een liefje hebben, kennen we genoeg. Ook vandaag de dag gebruiken mannen zulke gelegenheden voor het vreemdgaan. Echter zijn er steeds meer vrouwen, die bijna niet meer thuis zijn. Zakenreisjes, lange bureaudag en een uitvoerend vrije tijd programma met sport en vriendinnen bevorderen hun schatting.

 

Te veel ruzie

Strijd en ruzie zorgen bij beide voor frustratie. En voor dit gevoel zoeken de mannen maar al te graag een ventilatie buiten de eigen slaapkamer. Frustratie wegstoppen en met iemand anders samen zijn, iemand waarbij hij op prijs gesteld wordt.

 

Bij hem ontbreekt het zelfbewustzijn

Voelt een man zich begeert en als een goede liefhebber, dan stijgt zijn zelfbewustzijn. Als deze bevestiging niet meer van zijn partner komt – is het, dat de seks niet meer leuk is of teveel ruzie gemaakt wordt – zullen de meeste mannen naar een bevestiging zoeken. Dit moet echter niet altijd in seksueel bereik gebeuren. Veel mannen concentreren zich in zulke situaties op sport of werk.

 

De gevoelens ontbreken

Een pijnlijke ervaring. Als de gevoelens naar de partner niet daar zijn, is het vaak nog maar een kleine stap naar ontrouw. En vaak is een slippertje een voorloper op de uiteindelijke scheiding – of het is doorslaggevend om de relatie een andere kans te geven, omdat men herkend heeft, hoeveel in een partnerschap zit.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here