Vingerafdruk in een ring maken: je dierbaren dichtbij

0
814
ring vingerafdruk maken

Een vingerafdruk is je meest persoonlijke bezit. Laat een vingerafdruk van je kind, bff, man of overleden dierbare in een ring graveren. Zo draag je ze altijd dichtbij je. 

Een ring met vingerafdruk wordt middels een laser graveermachine in de ring gegraveerd. De mooiste materialen zoals goud en zilver kunnen door middel van lasergraveren in de ring worden gezet. Het proces lasersnijden kennen veel mensen misschien wel uit de metaalindustrie, maar ook bij juwelierszaken wordt lasertechnologie toegepast, dan wordt voornamelijk gebruik gemaakt van het proces lasergraveren. Uiteraard worden er wel prachtige displays voor sieraden tentoongesteld bij juweliers die met lasersnijden zijn geproduceerd. 

Mogelijkheden van een fingerprint ring

Een ring met vingerafdruk wordt ook wel een fingerprint ring genoemd. Je kan naast de maat van de ring ook kiezen voor het type materiaal (zilver, goud of roségoud). Het is belangrijk dat je een goed passende ring besteld. De vingerafdruk ring wordt namelijk speciaal voor jou gemaakt op een laser graveermachine. Upload jouw foto met vingerafdruk en pas je ring eventueel met een vinger passer voordat je online eentje besteld. Indien gewenst kun je ook nog een tekst, letter of naam aan de binnenkant van de ring graveren.

Hoe wordt een ring met vingerafdruk gemaakt?

Een juwelier graveert de vingerafdruk van jouw dierbare met een laser graveermachine. De gravure kan in een ring, maar ook bij andere sieraden. Denk bijvoorbeeld aan een armband met vingerafdruk of een dierbare ketting met vingerafdruk. Deze machine graveert de vingerafdruk diep in de ring. Daarnaast maakt een juwelier in veel sieraden de gravure zwart voor een goed contrast. Op deze manier blijft het een herinnering voor altijd. Vervolgens wordt jouw vingerafdruk ring verpakt in een mooi roze sieradendoosje en is de ring met vingerafdruk binnen enkele werkdagen bij je in huis!