Truffels maken

0
909
blog placeholder

 

In dit voorbeeld maken we truffels met een jasje van hagelslag en truffels met een jasje van walnoten (je kunt ook amandelen gebruiken).

Voor het maken van truffels ga je als volgt te werk:

Benodigdheden:

75 gram walnoten ( je kunt ook amandelen nemen)
200 gram pure chocolade
water
200 gram boter
1 flesje kirsch
1 ei
300 gram poedersuiker
100 gram chocolade hagelslag

Hak 75 gram gepelde walnoten met een vijzel of een deeg roller heel fijn en doe dit in een kom. Hak vervolgens 200gram pure chocolade van een reep in stukjes en doe ze samen met 1 eetlepel koud water in een hitte bestendige kom. Zet deze kom op een pan met heet, maar niet kokend water (au bain marie). Laat de chocolade zonder roeren op een laag vuur smelten. Let op: het mag niet koken ! Roer het ten slotte nog even snel door.

Roer in een kom 200 gram boter zacht en meng deze samen met anderhalve eetlepel kirsch en een halve eierdooier door de gesmolten chocolade. Zeef er 200 gram poedersuiker boven en roer dit alles goed door elkaar tot een gladde massa. Laat deze massa in ongeveer 2 uur in de koelkast stijf worden.

Schep na deze twee uur stukjes uit de harde chocolade-massa van ongeveer 2 centimeter doorsnede. Rol hiervan met koele en met poedersuiker bestoven handen snel balletjes.

Strooi 100 gram chocolade hagelslag in een kom. Wentel de helft van de balletjes door de fijngehakte walnoten en de andere helft door de hagelslag. Laat de bolletjes vervolgens twee uur lang in de koelkast opstijven. Bewaar de truffels ook in de koelkast.

Het is op dezelfde manier mogelijk om mokka-bonbons te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here