Werkt jouw bedrijf al met tankkaarten?

0
524
tankkaart

Of je nu een eenmanszaak hebt met slechts één wagen, of je hebt een volledig uitgerust wagenpark: efficiënt brandstofbeheer is van cruciaal belang. Zeker wie met meerdere voertuigen werkt, ziet heel wat extra kosten en administratie komen bij elke wagen die erbij komt. Gelukkig zijn er de tankkaarten! Die bieden een effectieve oplossing om alles wat met brandstof te maken heeft te stroomlijnen en optimaliseren. Wat zijn de voordelen van die tankkaarten en hoe dragen ze bij aan een beter brandstofbeheer voor jouw bedrijf? 

Kostenbeheer en budgetplanning

Een van de belangrijkste voordelen van een tankkaart voor je bedrijf: je beheert de kosten voor brandstof een pak efficiënter en effectiever. Door het brandstofverbruik van je voertuigen nauwkeurig te volgen en te beheren, kan je ongeautoriseerde uitgaven tegengaan en een krijg je een beter overzicht over de brandstofbudgetten.Nog een voordeel: er zijn tegenwoordig heel wat hybride tankkaarten, waarmee je zowel fossiele brandstof als elektriciteit kan tanken. Ideaal voor de vele hybride en elektrische wagens die de wagenparken beginnen te overspoelen. 

Administratieve vereenvoudiging, dus tijdsbesparing

Tankkaarten vereenvoudigen het administratieve proces rond brandstofkosten aanzienlijk. In plaats van talloze bonnetjes te verzamelen en ook nog eens te verwerken, ontvangt je bedrijf één overzichtelijke factuur voor alle brandstofaankopen – gesorteerd per wagen of chauffeur. Dit bespaart niet alleen een pak tijd, het vermindert ook de kans op menselijke fouten en verlies van documenten. Verder is het ook praktisch dat je chauffeur bij een tankbeurt niet moet betalen met een eigen rekening (en dat later moet terugvorderen) of een bedrijfsbetaalkaart. Alles gebeurt via de tankkaart.

Financiële besparingen

Naast operationele voordelen zijn er ook belastingvoordelen aan het gebruik van tankkaarten. Zo kan je bijvoorbeeld de BTW op brandstofkosten terugvorderen, wat toch aanzienlijke financiële besparingen inhoudt – en opnieuw een vermindering in administratieve last. Uiteraard is het belangrijk tankkaartaanbieders te vergelijken op websites als icompario.com om de meest voordelige voor jouw bedrijf uit te kiezen: tankkaarten gaan van helemaal gratis tot een bijdrage per maand of tankbeurt. Werken er ook freelancers of zelfstandigen in je bedrijf? Ook een tankkaart voor zelfstandigen is mogelijk. Vergelijk zeker wat zoal inbegrepen is in de tankkaart om de beste keuze te maken.

Controle en beveiliging

Een ander belangrijk aspect van tankkaarten is de mogelijkheid om het brandstofverbruik beter te controleren en beveiligen. Door restricties en controles in te stellen, zoals maximale uitgaven per kaart en locatiebeperkingen, kan je fraude en misbruik voorkomen.

Al met al bieden tankkaarten een scala aan voordelen voor bedrijven die streven naar efficiënter brandstofbeheer. Je beheert je kosten veel efficiënter en vereenvoudigt heel wat administratieve processen. Om nog maar te zwijgen van het grote gebruiksgemak dat zo’n tankkaart met zich meebrengt!