Tips om het huishouden economischer te doen

0
990
blog placeholder

 

Mieren

Heeft u mieren en u wilt geen lokdoosjes gebruiken, strooi dan een randje kaneel of gemalen peper om hun weg te blokkeren

Badkamer en toiletgeuren

Een toilet kunt u fris laten ruiken door allerlei middeltjes uit de winkel, er is een overvloed aan sprays, pompjes etc maar het kan ook op een goedkope manier, plaats een kopje zuiveringszout achter de toiletpot, zuiveringszout absorbeert geurtjes.

Schoorsteen schoonmaken

Voor degene die een openhaard heeft of een allesbrander is het natuurlijk de normaalste zaak van de wereld dat er jaarlijks een schoorsteenveger komt, dit moet u ook zeker niet veranderen, alleen om het wat sneller te laten gaan en met wat minder troep gepaard te laten gaan kunt  u regelmatig een hand zout in het vuur gooien zodat u ook regelmatig tussendoor de schoorsteen “veegt”

Magnetron schoonmaken

Een magnetron kan aardig vies en aangekoekt zijn als hij veel gebruikt wordt, bovendien is het een artikel wat moeilijk en vervelend schoon te maken is. Plaats een natte spons in de magnetron en verwarm deze twee minuten op het hoogste vermogen, laat de magnetron vervolgens nog 5 minuten met gesloten deur staan. U kunt nu een stuk makkelijker het vuil uit de magnetron verwijderen.

Magnetron geuren

Heeft u iets sterk ruikends of iets stinkends in de magnetron gehad zet er dan een poosje een kopje zuiveringszout in, dit absorbeert de geur.

Mottenbal vervanger

spaar restjes lekker ruikende zeep op en stop ze in een stuk panty, hang deze vervolgens in de kast tussen de zomerkleding in de winter en tussen de winterkleding in de zomer. U zorgt er zo voor dat de motten niet aan uw spullen komen vanwege de geur maar ook haalt u uw kleding na het seizoen weer heerlijk ruikend uit de kast.

Geuren absorberen in de auto

Plaats een bakje met houtskool briketten onder de stoel om de geuren uit je auto te absorberen.

Vloerbedekking plat na het verplaatsen van een meubelstuk

Leg een ijsklontje op de platte plaats op de vloerbedekking en je zal zien dat de vloerbedekking weer mooi omhoog komt.

Stinkende handen

Zit er een luchtje aan je handen wat je er niet makkelijk afkrijgt, pak dan een roestvrijstaal gebruiksvoorwerp en wrijf daar je handen overheen onder stromend water.

Zweetschoenen

Vul een sok met kattengrid of met theebladeren en plaats deze in de schoenen op het moment dat je ze niet draagt, je zal zien dat de zweetgeur snel uit je schoenen verdwenen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here