Platte kaastaart (met ananas)

0
930
blog placeholder

Ingredienten :

– 500 gram vette platte kaas
– 500 ml room
– 150 gram kristalsuiker
– 50 gram vanillesuiker
– 5 blaadjes gelatine (+/- 15cm lengte)
– blik ananas in eigen sap van +/- 500 gram

Bereiding :

Neem de gelatine en laat deze een paar minuutjes weken in water.
Open het blik ananas en vang het sap op in een kleine kookpot. Verwarm het sap even en voeg de geweekte blaadjes gelatine toe. Zet je vuur ondertussen af en zorg ervoor dat de gelatine goed oplost in het sap om later bij het eten klonters te voorkomen. Voeg nu de suiker en vanillesuiker toe. Blijf roeren tot je ziet dat de suiker helemaal is opgelost. Als de suiker niet helemaal oplost, mag je een klein beetje water bijvoegen. Als de suiker is opgelost, mag je dit mengsel even laten afkoelen. Ondertussen kan je je slagroom kloppen. Klop deze echt goed stijf, want dit geeft je straks luchtigheid aan je gerecht.
Als het sapmengsel wat is afgekoeld (niet koud laten worden anders stolt de gelatine), meng je het sap met de platte kaas. Dit doe je het makkelijkst met een garde. Roer tot je een mooi homogene pap krijgt. Nu mag je de  geklopte room toevoegen. Doe dit best met scheppende bewegingen (niet met de garde, gebruik een lepel) om je gerechtje lekker luchtig te houden. Als je weer een homogene massa bekomt mag je de ananas, die je in stukjes hebt gesneden, toevoegen.  Zet een nachtje in de koelkast om op te stijven.

Suggestie :

Je kan deze platte kaastaart in een taartbodem gieten en zo in de ijskast zetten, maar ik eet hem het liefst zonder taartdeeg, bvb uit een potje. Je dient dan uiteraard de kaastaart in potjes te doen voor het te laten opstijven in de koelkast. Toefje extra slagroom bovenop en eventueel een muntblaadje als versiering.
Je kan deze kaastaart uiteraard ook met ander fruit maken, wat je zelf verkiest. (aardbei, franboos, …)

Smakelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here