Patrick Swayze

0
825
blog placeholder

Patrick Swayze,  een Amerikaanse acteur, is geboren in Texas op 18 augustus 1952.  Zijn moeder was choreografe bij oa. Urban Cowboy, Thelma & Louise en Letters from a Killer.  Al snel bleek dat acteren en dansen bij Patrick in het bloed zat.  Zo volgde hij allerlei lessen op verschillende dansscholen en mocht de Broadway rol spelen van Danny Zuko in Grease.  John Travolta kreeg de hoofdrol in de bioscoop-film.

In 1975 trouwde hij met Lisa Niemi, een danseres, actrice en tekstschrijfster.  Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in 1970, wanneer hij 18 jaar was en Lisa 14 jaar.  Zij volgde danslessen bij zijn moeder.  Ze hadden geen kinderen (Lisa had 1x een miskraam gehad).

Met zijn vrouw Lisa deelde hij zijn passie: vliegen en paardrijden.  Beiden konden ze ontzettend genieten van de buitenlucht. 

Patrick werd bekend met zijn eerste rol van dansleraar in Dirty Dancing.  Daarin nam hij zelf ook een nummer op: She’s like the wind.  Hiervoor had hij een hoofdrol in de tv-serie North and South.  Ook de film Ghost zal iedereen bijblijven, waar hij een ontroerende, maar een perfect personage neerzet.  In deze film speelde Demi Moore en Whoopi Goldberg ook mee. 

In januari 2008 werd bij hem kanker vastgesteld, pancreaskanker.  Hij zou goed herstellen met de juiste medicatie.  In mei 2008 hadden ze ontdekt dat de kanker was uitgezaaid naar de lever.  In 2009 zou hij nog meedoen in een serie dat in première ging in januari 2009.  Op 19 april werd bevestigd dat de kanker ook in zijn lever zat.  In juni 2009 werd verteld dat de tv-show was geannuleerd.  In januari 2009 mocht hij het ziekenhuis verlaten om thuis te rusten met zijn vrouw.  Volgens zijn broer was hij een echte vechter tegen de kanker.  Van verliezen of opgeven wilde hij niks weten.  Het was ook Lisa die Patrick’s grootste kracht bleek te zijn in zijn strijd tegen kanker. 

Op 14 septemer heeft hij helaas deze strijd verloren, in het bijzijn van zijn familie.  Hij was 57 jaar, en hij overleed 20 maanden nadat de eerste diagnose gesteld was. 

Volgens Jennifer Grey (49), zijn collega in Dirty Dancing, was hij ‘een echte cowboy met een warm hart’. Zij denkt nu weemoedig terug aan de vele uren die ze doorbrachten in het ijskoude meer om samen de ‘lift’ te oefenen. Want één ding is zeker: Swayze’s zinnetje ‘No one puts Baby in a corner’ zal eeuwig blijven voortleven…

R.I.P. Patrick, you are a great person!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here