Pasen … haal het nieuwe seizoen in huis

0
786
blog placeholder

 

Alles fris!

Niet zoals grootmoeders aan de slag gingen en het hele huis overhoop halen, maar wel een frisse slag door het huis halen. Dat is vaak al genoeg om de zompige, donkere coconmaanden van je af te schudden. Het huis waar je in leeft ademt de sfeer van de persoon die je bent. Voor de meeste mensen geldt dat frisse kleuren en geuren tot het nieuwe plaatje behoren. Maar ook andere, lichtere gerechten en een lichtere geest. Dat laatste moet je zelf doen, maar als de omgeving meewerkt heb je al weer een eerste begin gezet.

 

Laat Pasen een begin zijn …

Het weer werkt in Nederland niet altijd mee, maar Pasen kan sowieso een begin zijn, temeer er in de winkels ook extra veel leuke spulletjes liggen om het huis mee aan te kleden.

·         De paastakken mogen eigenlijk rond Pasen niet ontbreken. Mooie paastakken met leuke hangertjes in de vorm van eitjes, kippetjes en kuikentjes, vrolijke strikken en rietenmandjes.

·         Klop de kussens en kleden uit en vervang de warme winterkleuren door lekker heldere en frisse kleuren.

·         Combineer de kleuren van kleden en kussens met andere accessoires in huis (kaarsen, gordijnen, potten / vazen). Met het door combineren van de kleuren krijg je zonder enorme kosten wel een ander beeld van de woning met nog steeds dezelfde meubelen.

·         Laat de frisse wind letterlijk door je huis waaien en als het nog te fris is om dit lang te doen, neem dan een geur in de lijn van de lentelucht. Een frisse bloemengeur komt snel een eind in de richting en is in de vorm van geurskaars, geurzakjes, wierook of olie prima in huis in te brengen. Wil je heel snel een ander fris geurtje, er zijn ook verstuivers te koop met frisse lentegeuren.


Vasthouden

Maar wat zeker zo belangrijk is, is dat je het nieuwe seizoen ook in je lichaam haalt. Een nieuw seizoen biedt nieuwe kansen en mogelijkheden. Een nieuwe baan, een succes maken van je eigen bedrijf, je kinderen die zichtbare vorderingen in het leven maken en/of dat levensverhaal eens aan het papier toevertrouwen. Kortom, het nieuwe seizoen geeft veel nieuwe kansen en niet alleen voor je huis … ook de geest mag of moet er van profiteren. Laat die frisse wind ook door je hoofd gaan.

Als dit samen opgaat kan je veel meer aan, ga je lekkerder en lichter de warmere – en over het algemeen vrolijker maanden – in en ben en blijf je een vrolijk mens voor jezelf en je omgeving. Laat die kans niet lopen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here