Goede voornemens

0
1532
blog placeholder

En, heb je ook goede voornemens voor het komende jaar? Dit is het meest voorkomende vraag rond deze tijd en iedereen heeft zich alvast wel wat voorgenomen.
De meeste voornemens gaan over de gezondheid. Stoppen met roken, meer sporten en of dieëten zijn de meest voorkomende. Tegenwoordig komen er ook meer sociale voornemens voor zoals: meer tijd doorbrengen met familie, vrienden, kennissen en kinderen. Laten we niet vergeten dat het ook erg belangrijk is om meer tijd voor jezelf vrij te maken om te ontspannen, zodat je al die drukte weer aan kan.
Toch zijn we ook de goede voornemens zo weer vergeten en gaan we op de oude voet verder. We willen vaak wel, maar het komt er niet van ofzo. De oude bekende smoesjes worden dan weer eens uit de kast getrokken, waarbij je jezelf schuldig gaat voelen en meteen denkt dat je de grootste “looser” bent op aarde.
Met deze gedachten doe je vaak het tegenovergestelde van je voornemens en moet je jezelf er uiteindelijk weer bij neerleggen dat het gewoon niet anders is.
Maar daar kunnen we makkelijk verandering in brengen! Het hoeft echt niet zo te gaan als voorgaande jaren! Met een paar makkelijke tips en een beetje meer zelfvertrouwen kom je een heel eind! Nou ja, een eind? Je komt tot je doel!

Tips:

Schrijf voor jezelf op papier wat je het komende jaar graag zou willen doen en bereiken. Ga deze dan rankschikken op wat voor jou het belangrijkste is.
Schrijf vervolgens erachter wat je zou moeten doen en of laten om deze dingen te bereiken. Je zult merken dat je een beetje angstig of huiverig wordt bij de gedachten dat je dat moet gaan doen om je doel te bereiken. Maar laat je daardoor niet leiden, want angst is nog altijd de slechtste raadgever.
Maak vervolgens een schema voor jezelf zoals je dat graag in het nieuwe jaar zou willen zien dat je doet. Plan hierin ook wat vrije tijd voor jezelf zodat je even kan balanceren waar je op dat moment staat. Een hele goede tip voor je voornemens is: houdt deze vooral voor jezelf! Dan is de pijn en vernedering na falen altijd minder en ga je niet meteen de brui eraan geven door precies het tegenovergestelde te doen. Nog belangrijker hierbij is het vooral niet nadenken over falen.
Neem de planning die je hebt opgeschreven elke dag voor jezelf door zodat je weet wat je de volgende dag te doen staat. Ook als het een dag minder is gegaan, begin je de volgende dag gewoon weer opnieuw. Schrijf ook elke dag voor jezelf op wat goed gegaan is en niet wat minder goed is gegaan. Op die manier blijf je positief en “smokkel” je minder. Ook een goede tip is, als je ’s morgens opstaat en voor de spiegel in de douche gaat staan, dat je jezelf opbeurt door te zeggen dat je van jezelf houdt en dat je sterk genoeg bent om deze dag succesvol te laten verlopen. Dat je elke tegenslag gemakkelijk aan kan en er niets is wat je kan deren.
Geef ook elke dag een score voor jezelf op papier en loop vooral de goede dingen na. Je zult zien dat je steeds beter in je vel gaat zitten en je daarom elke dag een stukje sterker gaat voelen. Als je op een gegeven moment al doelen hebt bereikt, houdt deze dan vast en schrijf ze vooral op, zodat je ze terug kunt lezen als je je een dagje minder voelt. Hierdoor krijg je weer een “boost” en kun je er weer tegenaan. Probeer je niet uit het veld te laten staan door angst of onzekerheid, maar denk, wat een ander kan, kan ik ook. Ik ben namelijk ook een mens en kan alles wat een ander ook kan! Ik zou zeggen succes voor het komende jaar en zet hem op! Je kunt het!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here