Gezond en gelukkig zijn

0
1080
blog placeholder

Inhoud:
– Gezond en gelukkig leven
– Het geheim
– De realiteit
– Nieuw begin
– Kleine momenten
– Matigheid
– Leef je leven!

Gezond en gelukkig leven
Wie gezond is, is meer tevreden over zichzelf en dat maakt gelukkig. Gelukkige mensen leven gezonder omdat zij zich mooi, vrij en fit voelen. Gelukkig en gezond hebben een stevig samenwerkingsverband en laten elkaar niet snel los.

Hoe kan het dan toch dat wij vaak over dingen niet tevreden zijn? Waarom leven wij niet zo gezond als wij zouden willen zodra wij die drang toch voelen? Hoe doorbreken wij de vicieuze cirkel en leven wij zoals wij eigenlijk daadwerkelijk willen leven?

Het geheim
Het grote geheim zit het in ons denken. Onze gedachten geven signalen af aan ons lichaam en dat stralen wij uit. Wij noemen dit verschijnsel lichaamstaal. Daarnaast is er een ondoorgrondelijk verschijnsel wilskracht genaamd. Wilskracht ligt in ons denken en spreekwoordelijk in ons hart: als wij maar hard genoeg willen en wij doen daar voldoende ons best voor, dan kunnen wij vrijwel alles bereiken wat wij willen bereiken in ons leven!

De realiteit
Vaak voelen wij ons ontevreden doordat wij de realiteit niet willen accepteren. Wie heeft ooit gezegd dat dingen anders moeten zijn? Juist, niemand. Het leven zou het leven niet zijn als alles vastgelegd zou zijn en dat er strikte regels zouden zijn voor het hoe te leven. Het leven is chaotisch van aard en onvoorspelbaar.

Dit betekent niet dat je nooit iets hoeft te of wil veranderen! Veranderingen zijn juist goed: het houdt ons scherp en onze geest jong. Houdt in ieder geval altijd voor ogen: niets moet! Als je iets wil veranderen, dan is het vanuit je eigen wilskracht en puur vanuit jezelf!

Nieuw begin
Met deze wetenswaardigheden in het achterhoofd kun je beginnen aan een nieuw begin. Start met eten waar je energie van krijgt, zoals fruit. Fruit bevat enorm veel vitaminen en dat ons energie voor tien geeft! Sport als je wil sporten: ga zelf, met anderen, spoor je omgeving aan te sporten of duik de sportschool in. Doe wat jij leuk vindt maar beweeg! Pak vaker de fiets en verwelkom regen eens. Je voelt dat je leeft!

Kleine momenten
Geniet van de kleine dingen om je heen. Elk moment is bijzonder omdat dat moment nooit terugkomt. Ga eens rustig zitten en geniet van de rust. De meeste creatieve ideeën en uitvinden ontstaan door het legen van ons hoofd!

Matigheid
Eet en drink met mate. Matigheid geeft ons een meer tevreden gevoel dan overvloed. Denk zelf maar eens na: wanneer was u meer tevreden over het eten? Smullend van een lekker gerecht waaraan u eigenlijk niet genoeg heeft gehad, of zodanig volgepropt zitten van datzelfde gerecht zodat het nagerecht overgeslagen kon worden? Geniet, maar drink (eet) met mate.

Leef je leven!
In het algemeen kun je zeggen: leef zoals je wil leven! Gelukkig zijn resulteert in gezond leven. Een partij goed lachen is net zo gezond als flink sporten: het maakt exact dezelfde hoeveelheid hormonen en positieve energie los!

Je leeft vandaag en alleen nu ben je er zeker van dat je leeft. Schaam je niet voor anderen en doe wat je zelf wil doen zonder anderen daarmee te schaden. Laat zien dat je straalt, want dat recht heb je. En straal jij: dan stralen anderen automatisch ook!

 

Jef de Bruijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here