Een tweede nummer erbij op één mobieltje

0
1173
blog placeholder

De voordelen van een tweede nummer op je mobiel

Er zijn meerdere voordelen van een tweede nummer op je mobiele toestel, die ook meteen de redenen zijn waarom je voor deze nieuwe dienst zou moeten kiezen.

Heel wat mensen hebben twee mobiele toestellen, waarvan er één voor zakelijke doeleinden is en de andere voor privé gebruik. Vaak heb je dan twee toestellen bij je wat niet zo handig is. Wanneer je kiest voor een tweede nummer op een GSM toestel, dan heb je maar een enkel mobieltje nodig voor zowel privé als zakelijk gebruik. Je kunt overigens niet twee bestaande nummers op één en hetzelfde toestel laten zetten; dit kun je alleen realiseren als je een nieuw tweedenummer erbij neemt.
Er zijn redenen waarom je het soms minder prettig vindt om je normale mobiele nummer prijs te geven, maar om hiervoor een speciaal toestel met abonnement of prepaid tegoed aan te schaffen gaat dan toch weer te ver. Denk bijvoorbeeld aan het telefoonnummer wat je verstrekt in bijvoorbeeld een advertentie op marktplaats of wat je gebruikt bij internetdating.

 

Hoe kom je aan een tweede nummer voor je mobiel

De aanbieder van dit nieuwe systeem is 2NR, te vinden op www.tweedenummer.nl. Bij hun kun je een aanvullend abonnement afsluiten bij je huidige mobiele abonnement of prepaid nummer. Dit aanvullend abonnement houdt in dat je een tweede nummer krijgt op je toestel met het bestaande mobiele nummer dat je opgeeft. Voor het tweedenummer abonnement is overigens geen simkaartje nodig! Dit nieuwe aanvullende abonnement is overigens niet toestelgebonden, het behoort dus echt bij je eigen mobiele telefoonnummer dat je al hebt. Wanneer je dus een ander toestel gaat gebruiken, dan zet je tegelijkertijd met je eigen mobiele nummer ook het tweede nummer over.

 

Hoe werkt het tweedenummer?

In feite werkt het tweede nummer erbij via een soort hulpprogramma, de tweedenummer assistent, waarbij je een bepaald telefoonnummer belt met je mobieltje. Het telefoonverkeer werkt dus via een intern nummer van 2NR. Overigens kun je op je tweedenummer niet gebeld worden door buitenlandse nummers!

 

De kosten van een tweede nummer

De kosten die verbonden zijn aan het tweedenummer worden apart in rekening gebracht. Zo houd je dus ook overzicht op de belkosten van beide nummers. Dit is natuurlijk erg handig als je met het ene nummer zakelijk en met het andere privé belt of wanneer je met twee personen van één mobieltje gebruik maakt. De kosten van het tweedenummer zijn overigens per minuut exact hetzelfde als die van je gewone telefoonnummer. Wanneer je je nu aanmeldt voor een tweede nummer bij 2NR, dan is dit gratis. In de toekomst, waarschijnlijk vanaf 1 juli worden de kosten maandelijks 4,95.

 

Extra voordelen van het tweede nummer

Extra voordelen die 2NR biedt zijn:

Je kunt het tweede nummer gemakkelijk blokkeren en activeren op de door jou gewenste momenten.
Je kunt wanneer gewenst bepaalde telefoonnummers blokkeren bij je tweede nummer, zodat je niet ongewenst gebeld wordt door bepaalde instanties of personen.
Via de website www.tweedenummer.nl kun je heel snel en eenvoudig met de tweede nummer manager alle opties instellen en je eigen belkeuzes van je tweedenummer beheren.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here