Fruitdag, hoe, wat en waarom.

0
2778
blog placeholder

Fruitdag, hoe, wat en waarom.

 

Door de jaren heen zijn er veel eetgewoontes veranderd onder de mens. Vroeger was er relatief veel meer lichamelijke arbeid en relatief veel minder bewerkte voedingsproducten. Dit is niet helemaal in het voordeel van de algemene gezondheid. We eten veel te veel en ook nog veel te bewerkt. Dit zorgt voor overgewicht en allerlei andere vervelende klachten. Zoals maagzuur en flatulentie. We mogen klachten zoals pijnen in gewrichten, hart en nierklachten, eczemen en vele andere ernstige kwalen toeschrijven aan de lijst welke direct verband houd met de voeding die we eten.

Vaak bij al deze klachten zou men eens kunnen proberen te ontgiften. Hiermee wordt gedacht aan het helpen van je lichaam om opgekropte giftige stoffen in je lichaam te helpen het lichaam te verlaten. Een voorbeeld van giftige stoffen in je lichaam kunnen zijn ontstaan door de consumptie van koffie, alcohol, suikers, alle soorten E’s in producten, kaas, vlees, vleeswaren, blikwerk, frituur, roken en ga zo maar verder. Maar ook door luchtvervuiling, electrosmog, stress. Het is echt goed om soms even stil te staan en te luisteren naar ons lichaam. We eten doorgaans te weinig verse groenten en fruit. We zouden onszelf moeten aanleren hier verstandiger mee om te gaan. We moeten bewuster worden van wat er met ons gebeurd als we iets eten en de gevolgen die daar uitvloeien.

Een fruitdag is in ieder geval een stap in de goede richting. Dat wil zeggen dat het op die manier mogelijk is om ten minste die dag geen extra gifstoffen in het lichaam te stoppen. En doordat we fruit eten, brengen we een mechanisme op gang dat ontgiftend werkt. Als het ware, wast het fruit en de verse fruitsappen onze slokdarm, maag en darmen schoon. Dit kan zorgen voor een reactie van uw lichaam. Hoe meer klachten dat u heeft van hoofdpijn naar misselijk, van krampen naar dunne ontlasting, hoe meer vergiftigd uw lichaam is. Hoe giftiger uw lichaam hoe vaker u dergelijke fruitdag zou kunnen invoeren.

 

Sommige mensen beweren dat er te veel suikers zitten in het fruit. Maar ze vergeten dat het bijzonder belangrijke gezonde suikers zijn die geen kwaad kunnen bij de mens. Alleen geraffineerde witte suiker zoals wij die kennen doet schade aan het lichaam.

Het is nu tijd voor de fruitdag.

De dag van te voren, zou u al af kunnen bouwen met de hoeveelheid voeding die u eet. Als de fruitdag aanbreekt kunt u ontbijten met een heerlijke verse vruchtensap. Dit door fruit te persen of te centrifugeren. U mag ook de vruchten door elkaar gebruiken. In de loop van de morgen eet u een stuk fruit naar keuzen. Voor de lunch maakt u een heerlijke gemengde vruchtensalade. U gebruikt fruit naar keuze maar houd wel rekening met het seizoen. In de loop van de middag eet u nog een stuk fruit naar keuzen. En voor het diner, zou u kunnen kiezen voor een lekkere vruchten sap die u verdikt door er een banaan door te mixen. Drink en eet langzaam zodat het speeksel zich kan vermengen met het voedsel. Succes ermee en let wel, hoe vaker u dergelijke dag in kunt lassen hoe groter het positieve effect op uw gezondheid en huid. Maak er bij voorbeeld een vaste dag van in het kwartaal, of per maand. Wie het wil, zelfs een vaste dag in de week.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here