De meest voorkomende ziektes kwaaltjes op reis

0
1293
blog placeholder

 1) Diarree

a) Symptomen :

Dunne of half dunne ontlasting, waterige ontlasting.Dit kan gepaard gaan met misselijkheid en buikkrampen. In sommige gevallen zelfs koorts en koude rillingen

b) Oorzaken :De oorzaak is een infectie veroorzaakt door virussen een bacterie of een parasietSlechte voedselhygiëne . Het bereiden, bewaren en opdienen van voedsel dient op een correcte manier te gebeuren. Het vlees moet goed doorbakken zijn. Let op met barbeque !!Wees voorzichtig met kort ingevroren producten zoals ijsjes en ijsblokjes,…Let op bij het eten van vis , deze dient voldoende gekookt of gebakken te zijn .Slechte ( hand ) hygiëne
c) Voorkomen :Men kan diarree proberen te voorkomen door een goede hand hygiëne.Kijk uit met je voeding , in een klein pittoresk restaurant kan de kans iets groter zijn. Let op de          aanwezigheid van vliegenVermijd het eten van rauwe groentenFruit eerst schillen!! Bij voorkeur zelf schillenWees voorzichtig met rauwe zeevruchten en visWanneer men water drinkt liefst zelf de fles openenZoals reeds vermeld wees voorzichtig met ijsjes , ijsblokken, .Voorzichtig  zijn met vers fruitsap in bars en restaurants .Deze kunnen diarree veroorzaken door :   de slechte hand hygiëne van de personen die ze bereiden en  het slecht reinigen van de  fruitpersLet op !  Tanden poetsen met water uit een fles .
d) Niet vergeten:

Diarree kan leiden tot uitdroging !!! Drink kleine hoeveelheden water.
    

2 )  Zonnesteek

a) Symptomen :HoofdpijnMisselijkheidDuizeligheidBij een ernstige zonnesteek kan men ook hoge koorts,sufheid en een snelle en oppervlakkige ademhaling en hartslag vaststellen.
B) Oorzaken :Te lang in de zonTe weinig drinken , afkoeling
C) Voorkomen :Bouw het aantal uren zonnebaden langzaam op.Drink voldoende water, 2 literBescherm uzelf en vooral uw kinderen door het dragen van een t-shirt , zonnebril, zonneklep, parasol,…Gebruik een zonnecrème, zonnemelk met een hoge beschermingsfactor.Laat kinderen in de schaduw spelenOok in de speeltuin moet je erop letten dat de kinderen niet steeds aan de zon worden blootgesteld.Opgepast bij het zwembad. Laat u kinderen ook in en rond het zwembad niet steeds in de zon spelen.De kracht van de zon is rond het middaguur het sterkst . Hou een kleine rustpauze .
3) Kwallen

a) Symptomen :Op de plaats waar de huid in contact is geweest met de kwal kunnen er pijnlijk, jeukende en rode plekken ontstaanWanneer je meerdere malen in aanraking  ( gestoken ) bent geweest met een kwal kan je ook hoofdpijn hebben , ademhalingsproblemen en  braken.
b) behandeling :Maak de plaats proper met azijn , blijf 15 tot 30 minuten de plaats met azijn bevochtigen. Wanneer er geen azijn voorhanden is kunt u hiervoor zeewater of alcohol gebruiken .  Geen zoet water gebruiken !!!!!Men dient alle restanten van tentakels te verwijderen . Neem hierbij de nodige voorzorgsmaatregelen  zoals het dragen van handschoenen ,Op de ontstoken plaats kan men nadien ook jeuk werende zalf smerenMen dient meteen medische hulp te zoeken wanneer de patiënt : misselijk is, wanneer hij moet braken , hoofdpijn heeft  wanneer hij een verwarde indruk geeft , wanneer hij koorts heeft , enz..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here