‘De eetclub’

0
938
blog placeholder

In het boek ‘de eetclub’ woont de vriendenkring van Karin.
Karin verhuist met haar man Michel en haar kinderen van de stad Amsterdam naar een klein plattelands dorpje. In dat dorpje leert ze Hanneke en wat andere mensen kennen en vanaf deze ontmoeting leert ze voor probemen komen te staan.
Dit boek neemt je mee op reis naar het rijke uitgaans leven. Het zit vol relaties, shoppen, feestjes, moord en verdriet.
De problemen beginnen te dagen waneer iemand van de vriendenkring zijn eigen huis in brandt steekt en zijn vrouw en kinderen nog maar net weten te ontsnappen. Deze oorzaak lijdt tot meerdere problemen en slechte gevolgen.
Een vriendengroep die eens gelukkig leek, werd nu een vriendengroep met een schuld. Niemand is meer te vertrouwen en iedereen heeft een geheim.

De Hoofdpersoon van het boek ‘De eetclub’ is Karen van de Made.

De Hoofdpersoon, Karen  is 21 jaar ze woont in een landelijk dorp niet ver van Amsterdam. Haar hobby’s zijn winkelen en uitgaan. Ik vind Karen Zelfstandig, een doorzetter en iemand die aardig gevonden wilt worden, ‘Ik stortte niet in hoewel ik iemand was die altijd aardig gevonden wilde worden’ blz 158.

Het is een literaire thriller, want het is een goed geschreven boek die zelfs verfilmt is en er komen moorden en geweld in voor.

Het einde van het boek is ‘gesloten’ want ze verteld dat ze (Karen, Michel en de kinderen) gaan verhuizen en daar dan weer opnieuw beginnen met een schone lei en alles achter hun laten.

Vertrouwen en vriendschappen zijn de belangrijkste thema’s in dit boek. Vriendschappen, omdat het gaat over de vriendenkring de eetclub, en vertouwen, omdat binnen die vriendenkring er leugens worden vertelt waardoor je niet meer weet wie je moet vertrouwen, ik denk ook dat de schrijver dit duidelijk wilt maken.

In chronologische tijdsvolgorde is het boek totaal niet. Er zitten steeds tijdsprongen in naar het verleden en van het verleden weer naar het heden het hele boek door.

Ik vond de tijdsprongen vervelend want dan had je totaal geen idee in welke tijd je zat, daar kwam je pas later achter als je een tijdje door had gelezen. Wel leuk vond ik dat ze dingen achter hielden, hierdoor werd je nieuwsgierig en ging je zelf nadenken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here