De bijbel

0
1192
blog placeholder

Ik ben sinds kort de bijbel aan het doorbladeren en af en toe wat stukjes aan het lezen.  ik heb geprobeerd om het helemaal te lezen maar toen ik bij bladzijde 20 was dacht ik al  dit word niets vooral omdat het in het oud Nederlands staat geschreven en omdat ik snel afgeleid ben. Wat mij eigenlijk meteen in die 20 bladzijdes opviel is dat adam en eva en al die kinderen allemaal bijzonder oud worden. Misschien zie ik het wel allemaal verkeerd maar er staat echt in mijn bijbel : “ 5:3 en Adam leefde honderd en dertig jaren, en gewon eenen zoon naar zijne gelijkenis, naar zijn evenbeeld en noemde zijnen naam Seth. 5:4 en adams dagen, nadat hij seth gewonnen had, zijn geweest achthonderd jaar: en hij gewon zonen en dochteren. 5:5 zoo waren alle de dage van adam, die hij leefde, negenhonderd jaar en dertig jaar en hij stierf.”

Wie echt wie o wie leeft er zo lang? Iemand heeft mij verteld (maar dat vond ik meer als smoes klinken) is dat de tijden toen anders waren. Dus dat een jaar veel korter was of zo iets. Dus dat adam even lang als ons leefde. Misschien moeten we de bijbel gewoon wat letterlijker nemen. Dus laten we zeggen dat adam echt 930 jaar geleefd heeft, hoe gaan we dat verklaren? Mijn theorie is dit : ik denk dat adam en eva gemaakt zijn door de Anunaki, gemaakt om te werken, op zoek naar goud. Ze moesten hard werken dus moesten over een goede lichamelijke conditie beheersen. Ik denk dat de Anunaki ze zo gemaakt had dat ze lang leefde omdat ze voor waarschijnlijk een lange periode goud moesten zoeken in de mijnen. Toen de Anunaki genoeg goud had vertrokken ze en lieten ze adam en eva en de rest achter. Ze namen alles mee behalve de goede conditie van de mensen en hun lange leef periode.  Naarmate de tijd verstreek en de mensen niet meer zo hard hoefde te werken is de leef periode van een mens korter geworden. Ze hoefde al die inspanning niet meer te doen en hadden niet echt een rede om zo lang te leven. Dus naarmate de tijd verstreek ging de mens steeds korter leven.  Het bizarre is dat sinds een tijdje de mens weer steeds langer gaat leven. Tot ongeveer 20 jaar geleden leefde een gemiddeld mens 80 jaar nu loopt dat getal al aardig op. Ik heb gehoord (maar weet niet of het ook echt waar is) is dat een gemiddeld leven van een mens al is opgelopen tot 100 jaar. Lijkt mij erg lang, maar ik denk dat het wel mogelijk zou kunnen worden.

Wat ik ook tegen kwam in de bijbel liet mij en meerdere vrienden van mij wel erg lachen zo staat er Gen.9:3 b. ik heb u alles gegeven, gelijk het groene kruid…. Groene kruid? Groene kruid? Dat zou van alles kunnen zijn.. maar een hoofdstuk daarvoor vinden we Gen.8:21 En de heere rook dien liefelijken reuk, en de heere zeide in zijn hart: ik zal voortaan den aardbodem niet meer vervloeken om des menschen wil, want het gedischtel van menschen hart is boos van zijne jeugd aan; en ik zal voortaan niet meer al het levende slaan gelijk als ik gedaan heb. Ten eerste hij ROOK? Dien LIEFELIJKEN GEUR? Groen kruid, rook en lieflijken geur. Het spijt me om te zeggen maar ik vind het er op lijken dat deze god wiet rookt. En dan ten 2de wat ik heel apart vind aan dit stukje is dat hij zegt: ik zal voortaan niet meer al het levende slaan gelijk als ik gedaan heb. Wat wil hij zeggen? Dat hij mensen en dieren geslagen heeft? Zo is god toch niet? Mijn god zou geen geweld gebruiken. Je zult wel denken ja maar hij zal wel wat anders bedoelen. Ja vast, maar we zouden de bijbel even letterlijk nemen. En er staat letterlijk dat hij de mens niet meer zou slaan zoals hij gedaan heeft.  Al met al toch een beetje vreemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here