Mythe rond Mini Sites opgehelderd

0
1357
blog placeholder

Er bestaat nogal wat verwarring rond het begrip mini website. De één zegt dat het WP  websites zijn, de ander beweert dat het Adsense sites zijn en weer anderen beweren dat de enige echte een site is met één onderwerp (verkoopbrief) met beperkte navigatie.

Wie heeft nu gelijk, is het een blog, een Adsense of een verkoop site? Wat het ook zij, het gaat niet over websites rond het beroemde automerk.

De benaming mini site heeft weinig te maken met de omvang van de site, maar verwijst naar het doel van dergelijke sites.

Een mini site is een website welke gemaakt wordt rond één bepaald onderwerp of micro niche. Zoals u weet bestaat de wereld wijde markt uit marktsegmenten, zoals landbouw, industrie, non-profit, enz…

Elk marktsegment bestaat uit een groter aantal niches. Niches kunnen zijn, kleding, verse voeding, dranken, algemeen lifestyle, banken, verzekeringen, enz…

Elke niche kent nog een verdere opdeling. Hoe kleiner het marktdeel wordt spreekt men van micro niches.

Een website die een micro niche behandelt wordt dien overeenkomstig een mini site genoemd.

Algemeen wordt aangenomen dat de hoeveelheid informatie in een micro niche kleiner zal zijn dan in de grotere niche.
Deels is dat wel waar. Het is om die reden dat de micro niche site zijn naam mini heeft gekregen.

In realiteit is dat al veel minder waar. Ik ken heel veel sites in de grote niches die minder informatie geven dan hun zo gezegde kleinere broers. Om dan nog te zwijgen over de opbrengsten van mini sites die soms meermalen meer inkomsten genereren dan de grotere niche sites.

Mini sites zijn er in alle formaten. Het kan een blog zijn, een Adsense site of een verkoopbrief, met als gemeenschappelijke noemer de micro niche.

Alles hangt ervan af wat het doel is van de website eigenaar. Sommigen zijn louter informatief, andere hebben het doel inkomsten te genereren. Er zijn ontelbaar veel redenen om een mini site te maken, vooral omdat het meestal gaat om zeer goed te beheren systemen.

Het starten van een mini site kost ook weinig inspanning. Een nieuwe site kan al binnen een uurtje of twee online staan, meestal met alles erop en eraan. Een goed voorbeeld hiervan van de ontelbare WordPress blog welke dagelijks gemaakt worden.

Het voornaamste voordeel van de mini site is evenwel dat deze sites gemakkelijker hoog te ranken zijn bij de zoekmachines.

Een micro niche kent over het algemeen veel minder concurrentie dan hun grotere broers. Dit maakt dat met hetzelfde werk de mini site sneller op een nummer 1 plaats te krijgen is, met als grootste voordeel meer goede kwaliteit bezoekers naar de mini site.

Toch is dat niet zo voor alle mini sites.

Een speciaal geval is evenwel de verkoopbrief. Hierbij gaan twee principes op, enerzijds heeft de verkoopbrief een beperkte omvang (1 pagina) met de wettelijke navigatie onderaan en anderzijds is het onderwerp een duidelijke micro niche. De verkoopbrief kan op een alleen staand domein staan of deel uitmaken van een groter geheel als subdomein of een map in het geheel. De verkoopbrief heeft een zeer strak omschreven doel, n.l. verkopen. Door de typische samenstelling van de verkoopbrief is hoog ranken bij de zoekmachines meestal niet zo gemakkelijk.

Hoe dan ook een mini site maken is de beste beslissing die u kunt nemen. De kans dat u geld kunt verdienen met een mini site is vele malen groter dan wanneer u uw site te algemeen op stelt. Veel verdienen is vooral een kwestie van beter zijn dan uw concurrenten. Hoe minder concurrenten u hebt des te gemakkelijker het zal zijn om u tot bovenaan de ladder op te werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here