De Bermudadriehoek

0
1228
blog placeholder

De Bermudadriehoek

 

Wie heeft er niet eens van de Bermudadriehoek gehoord.

Een stukje zee waar zomaar spontaan boten en vliegtuigen in hun geheel verdwijnen.

Wat is dit, iets bovennatuurlijks, gewoon een storing van moedernatuur of is het misschien het verloren gewaande continent  Atlantisch!

Wat het ook is, er gaan al eeuwen verhalen rond over dit in het westelijke gedeelte gelegen stukje van de Atlantische oceaan. Om precies te zijn, ligt het tussen de bermuda-eilanden,  Miami en Puerto Rico.

Er zouden zelfs verslagen zijn dat Columbus er ook problemen zou hebben gehad.

De meeste verhalen gaan over  magnetische storingen. Het niet goed meer kunnen aflezen van een kompas, verstoringen in het elektrisch werkende apparatuur. Men raakt hierdoor gedesoriënteerd en kan ook via radio contact niet meer precies aangeven waar ze zijn. Sommige maken melding van een dichte mist, maar in 1971 schijnen mensen aan boord van een communicatie schip een enorme platte schijf te hebben gezien die een tijdje boven hun schip bleef hangen.

 

Wetenschappers geven de verklaringen op van een soort methaangas explosie die op de zee bodem plaats vind en hierdoor methaangas vrijkomt. Doordat het gas zwaarder is dan water komen er vele belletjes in het water en de draagkracht van het water wordt hierdoor vele malen verminderd. Als een schip hierdoor heen vaart zal het bijna meteen zinken, zo snel dat er gewoon geen tijd is om een waarschuwingssignaal of noodsignaal uit te sturen. Diezelfde methaan kan bij een vliegtuig zorgen voor spontane ontbranding of storingen veroorzaken in de motoren.

Tevens is het een feit dat de Bermudadriehoek zich bevind op een plek op aarde waar het noorden van de kompasnaald overeenkomt met het geografische noorden. De naald zou automatisch  naar het magnetische noorden toewijzen… Het kan een afwijking van 20 graden op de geplande koers geven! Dit zou ook het euvel bij Columbus zijn geweest.

 

Natuurlijk is er ook flink op los gefantaseerd. Wat dacht je van flinke zeemonsters, enorme  inktvissen die schepen zo naar de zeebodem slepen… Klinkt geweldig natuurlijk maar hoe verklaren we dan de vliegtuigen! Simpel dat komt door een magnetisch veld van het verloren continent Atlantisch. Dit zou onder de zeebodem moeten liggen. Doordat daar nog steeds magnetisch velden zouden zijn geven die storingen op en trekken vliegtuigen en schepen naar zich toe.

Voor deze laatste beweringen zijn alleen (helaas) geen tastbare bewijzen.

 

Voorlopig zijn er de afgelopen honderd jaar een kleine 1000 mensen om het leven gekomen in de Bermudadriehoek.. Dat komt dan op 10 slachtoffers op jaar basis. Op zich is dat natuurlijk geen hoog aantal, op onze Noordzee vallen er per jaar meer slachtoffers maar het is bij deze slachtoffers meer de manier waarop ze zijn verdwenen.

 

Over dit onderwerp kan ik nog veel meer vertellen. Dat ga ik ook zeker nog eens doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here