Computerterreur

0
1201
blog placeholder

KETTINGBRIEVEN

 

Kettingbrieven! Hoeveel macht hebben ze wel niet op een hoop mensen, dat die zich zo geroepen voelen die epistels met grote regelmaat door te sturen? De chantage in zo’n mail liegt er natuurlijk ook niet om. Stuur je zo’n kettingbrief bv. binnen 4 dagen door, dan staat je een fortuin te wachten! Zo niet, o jee, dan overkomt je binnen korte tijd kommer en kwel! Zo’n boodschap schijnt klaarblijkelijk toch een hoop mensen angst aan te jagen en ze zullen vast en zeker ook heimelijk hopen op die beloofde rijkdom en de vervulling van al hun wensen.

Je kunt de afzenders dus steeds weer verzoeken ze jou niet toe te sturen, maar dat blijkt geheel tegen dovemansoren gezegd. Immers, ze moeten zo’n kettingbrief naar een vastgesteld aantal slachtoffers doorsturen om het gewenste resultaat te verkrijgen, dus tja, jij bent er ook alvast weer eentje.

Over het algemeen heeft de afzender ook nog niet eens de tegenwoordigheid van geest je emailadres maar niet open en bloot naar iedereen door te sturen d.m.v. ‘BC’ te gebruiken! Welnee, je emailadres gaat zo ongewild rustig de hele wereld over. Geen wonder dat je mailbox dus voortdurend overloopt van allerlei spam en mails van oplichters!

 

VRIENDSCHAPSMAILS

 

Dan hebben we ook nog die vriendschapsmails met allerlei liefdevolle boodschappen. Die moet je dan ook weer toesturen naar al die mensen die je lief zijn. Vooral niet vergeten weer eentje retour te zenden naar de afzender, want die verwacht  ook een bewijs  van ‘tot je waardevolle vriendenclub te behoren.’      
Het gevaar is natuurlijk dat dergelijke mails met gemak virussen en malware helpen verspreiden, maar dat schijnt maar heel moeilijk door te dringen tot de afzenders.

 

HYVES EN FACEBOOK

 

Heb je je in een dolle bui door vrienden dat Hyves en/of Facebook laten opsleuren, maak dan je borst maar nat. In no time word je overspoeld door mails vanuit de hele wereld en iedereen wil je vriend worden. Nu is zoiets natuurlijk erg leuk voor mensen die eenzaam zijn of die over een povere vriendenkring beschikken, maar heb je een druk leven, dan zit je daar niet op te wachten natuurlijk.

En om nu je hele persoonlijke wel en wee op die sites te vermelden, zodat iedereen op de hoogte is van jouw dagelijkse doen en laten?! Wil je ten einde raad van dat Hyves en/of Facebook af, dan blijkt het kwaad al geschied, want de mailtjes blijven vanuit de hele wereld maar in groten getale komen!

Verder krijg je dan opeens ook mailtjes toegezonden van allerlei zielepoten met verhalen waarvan je tot tranen toe geroerd raakt, maar die maar één doel hebben, namelijk zoveel mogelijk geld uit je zak kloppen.

 

 

DE MAILS VAN DE ING BANK

 

Dan heb je ook nog al die mails in gebrekkig Nederlands van de zgn. Ing Bank, die je in grote regelmaat worden toegezonden door,  juist ja, ook weer oplichters.

 

 

PRIJSWINNAAR

 

En natuurlijk ook nog al die felicitatiemails dat je de uitverkorene bent voor weer een fantastische prijs! Wel nog even wat vragen beantwoorden alvorens je je prijs kunt claimen, hoor.

Uiteindelijk blijkt die prijs dan te bestaan uit bv. een korting van 5 of 10% op een artikel, dat je natuurlijk wel eerst moet kopen, alvorens je die korting krijgt! Ja zeg, je zal daar van Lotje zijn!! Dus dan maar geen prijs. Je uiteindelijke prijs is dus, dat je door de beantwoording van die vragen, ook weer een boel ongewilde reclame krijgt toegezonden en/of telefoontjes te beantwoorden!

 

 

ENQUÊTES     

Dan nog zoiets leuks. Heb je wel eens aan een enquête meegedaan (kon je immers ook weer zo’n grote prijs mee winnen!!), krijg je ook weer allerlei mails toegezonden van bedrijven en winkels.
Kun je je laten uitschrijven door een link aan te klikken! Dus wordt er zodoende ook weer beslag op je toch al kostbare tijd gelegd wil je van die ongewenste rommel afkomen.     

Een uitgekookt Nederlands telecombedrijf heeft trouwens ook weer iets nieuws verzonnen!      

Kun je je laten uitschrijven voor hun mails d.m.v. zo’n link aan te klikken en krijg je vervolgens een Spaanse tekst voor je neus. Weet je dus helemaal niet wat er staat en hoe je je moet uitschrijven!

Zoiets moet toch wel verzonnen zijn door één of andere  linkmichel!

 

 

EEN BAAN ERBIJ

 

Zo langzamerhand heb je een hele dagtaak aan al die ongewenste mailberichten. Kom je thuis na een dag hard werken, kun je nog eens hard aan het werk om je mailboxen te verschonen willen ze niet overlopen! Je probeert al die ongewenste berichten zoveel mogelijk te blokkeren, maar de afzenders sturen het dan gewoon weer onder een andere naam naar je toe.

 

 

COMMUNICEREN, INFORMEREN OF IRRITEREN?

 

Kortom, computers zijn leuke dingen en stellen je in staat uit een enorme informatiebron te kunnen putten en natuurlijk op een snelle manier te communiceren, maar ze betekenen vaak ook een flinke inbreuk op je privacy door al die computerterreur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here