Borstvergrotingen

0
1167
blog placeholder

Een borstvergroting of -verkleining doe je niet van de ene dag op de andere, daar gaat enige tijd aan voorbij.
De beslissing neemt enige tijd in beslag, soms jaren.
Je gaat je voorbereiden op het internet, daar vind je allerlei informatie van mensen die een borstvergroting of -verkleining hebben ondergaan.
Je krijgt allerlei foto’s te zien van allerlei borsten, groot en klein. Sommige vind je mooi, maar vaker niet en vraag je jezelf af of je dit wel moet doen.
Dan komt het moment dat je besluit dat je het wilt doen. Dus doe je in zakjes 240 cc rijst en draag ze in je beha om te kijken of dat de maat is die je wilt. Je maakt ze voller om te kijken of je enige reactie krijgt van de buitenwereld.

Maar vergeet niet een borstvergroting of -verkleining, daar kies jezelf voor en niet de buitenwereld.
Dan maak je de eerste afspraak voor een oriënterend gesprek, je krijgt allerlei termen te horen, zoals boven de spier of onder de spier.
Dan ben je er nog niet want je kan dan ook nog kiezen high-profile, medium-profile, of low-profile. Ook anatomisch gevormde zijn verkrijgbaar.
De chirurg die je voor het eerst bezoekt, bekijkt je borsten en beslist dan wat het gaat worden. Dus je gaat ervan uit dat zijn expertise goed is en dat hij dit werk al jaren doet. Maar zo werkt het niet. Hij stelt voor bijvoorbeeld een 300cc high-profile op de borstspier en vertelt dat dit het beste voor jou is. Je gaat weg met een hoop informatie en weet dat het niet goedkoop is. Een kliniek in Amsterdam berekende ongeveer voor deze borstvergroting 4600 euro. Zelfs een afspraak voor de operatie wordt dan gepland.

Dan ga je gericht zoeken op internet naar mensen die deze siliconen hebben, en je komt tot de conclusie dat je dat echt niet wilt, want wat de een mooi vindt, is voor de ander uit den boze.
De volgende stap is een nieuwe afspraak maken bij een andere kliniek, zodat je een second opinie krijgt. Daar krijg je te horen dat het allemaal niet zo groot moet, maar nog steeds op de borstspier maar nu met een low-profile, 200 cc. Ook hier werd de afspraak gelijk gezet en de prijs was 800 euro goedkoper.

Nog steeds voel je je onzeker over wat is goed en wat is fout, je kan tenslotte in België terecht voor 1990 euro.
Afspraak Amsterdam afgezegd, maar toch weer een nieuwe afspraak gemaakt en nu bij een andere chirurg bij dezelfde kliniek.
Deze chirurg heeft weer andere ideeën over de borstvergroting en stelt voor om 240cc onder de borstspier te plaatsen.
Deze operatie is moeilijker en het kost meer tijd om te herstellen, dan wanneer de prothese boven de borstspier wordt geplaatst. Er werd een afspraak gemaakt dat de chirurg nog met pasprotheses aan de gang ging voor de operatie, zodat het werd zoals de klant het wilt en niet de chirurg.

Het is en blijft een operatie of het nu om een borstvergroting of -verkleining gaat, daarmee ook al het ongemak wat gepaard gaat met een operatie. Het kost dan ook enige tijd om te herstellen
Het resultaat kan heel mooi worden.
Neem de tijd om de juiste beslissingen te nemen ten aanzien van prothesen, artsen en klinieken.
En doe vooral dat waarbij jij je goed voelt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here