Bang voor de deurwaarder

0
1319
blog placeholder

Wie kent ze niet tegenwoordig ” de deurwaarder”

Angstvallig kijk je door je raam als er word aangebeld, weer een man/vrouw met een map of brief voor de deur, je wilt niet open doen want meerdere waarschuwende brieven (waar je niet op hebt gereageerd zijn deze man/vrouw voorgegaan) de dreigingen die worden vermeld in de bewuste brief zijn niet mild.

Verkoop van inboedel, auto, beslag op loon of uitkering enzo,…

Wat nu eigelijk te doen?? dit word ook vermeld in de brieven ze verzoeken om contact, jouw sitiuatie die je belet om contact op te nemen is meestal de angst om telefonisch de deurwaarder te word te staan. Meestal is de persoon aan de andere kant bedreigend onvriendelijk en zeer gedreven jou tot een betalingsregeling te dwingen op hun voorwaarden, waar jij meestal niet aan kan voldoen aangezien je niet zomaar je rekeningen niet hebt betaald die tot deze situatie heeft geleid.

Ik ga jou precies vertellen wat je kunt doen om huisuitzetting, verkoop van inboedel of misschien beslag op loon of uitkering te kunnen verkomen.

Ten eerste: ga je financiele situatie op papier zetten gewoon voor jezelf, ga kijken wat voor jou een redelijk bedrag is wat je kan aflossen op je schuld per maand. vraag je niet af of de deurwaarder het ermee eens zal zijn. Jij moet het elke maand weer op tafel kunnen leggen. Er is geen wet die bepaalt wat jou aflossing moet zijn, al is het  10 euro. Het gaat om de bereidheid je schuld in te lossen.

Ten tweede: maak per direct het bedrag wat je per maand kan betalen over naar de rekening met vermelding van het dossiernummer.( dit komt positief over)

Ten derde: Pak de brief van de schuldeiser  en bel op vertel dat je een regeling wilt treffen en dat je een berekening hebt gemaakt van jou financiele situatie, leg uit dat dit het maximale is wat je kunt betalen en elke maand kan opbrengen. Vertel ook dat je het bedrag wat je kunt missen al hebt overgemaakt.

Durf je niet te bellen, schrijf een brief leg je situatie uit en voeg documenten toe van je primaire kosten( huur, telefoon,verzekeringen, enzo, de belangrijkste regel is houd contact schriftelijk,per mail of telefonisch. wees eerlijk over je situatie, zolang je open blijft en blijft praten is er geen deurwaarder die je afwijst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here