Zo kom je gezonder de winter door

0
266

Hoewel de winter niet langer duurt dan andere seizoenen, is het wel zo dat dit het seizoen is waarin je het grootste risico loopt om ziek te worden. Dat komt doordat virussen gemakkelijker rond kunnen gaan. Dat is natuurlijk vervelend en je kan het niet geheel voorkomen. Daarom is het belangrijk om te bekijken wat je kan doen om de hinder zo minimaal als mogelijk te maken. Daar kan je wel een aantal dingen voor doen. Je zal dan misschien wel ziek worden, maar je bent minder heftig zieke en bent er sneller bovenop.

Het belang van bewegen

Het is misschien wel het belangrijkste wapen tegen allerlei soorten aandoeningen. Het gaat dan natuurlijk over bewegen. Het is wel heel fijn om te weten dat je door voldoende te bewegen al een heel eind kan komen. Het kan wel lastig zijn om je te motiveren in de winter, als het koud is en je geen zin het om naar buiten of naar de sportschool te gaan. Bedenk je echter wel wat je ervoor terugkrijgt als je dit wel doet. Je weerstand zal alleen maar beter worden op deze manier. Dat is natuurlijk wel heel aantrekkelijk.

Ook zorgen voor ontspanning

Niet alleen bewegen is heel belangrijk. Ook rusten speelt een grote rol. In dat opzicht is het dan goed om te weten dat je goed tot rust kan komen wanneer je lekker lang slaapt. Ook is het fijn om af en toe je agenda leeg te maken en gewoon lekker de dingen te doen waar jij zin in hebt. Dit is namelijk ook heel ontspannend. Je moet namelijk proberen te zorgen dat je het stresshormoon zo min mogelijk in je lichaam hebt. Op die manier kan je er dan zeker van zijn dat je een betere weerstand opbouwt.

Niet in het donker zitten

Het is belangrijk om te beseffen dat de jaargetijden ook invloed hebben op hoe je je voelt. Het is goed om te weten dat somber weer daar een belangrijke rol in kan spelen. Het is daarom dus ook slim om daar zelf iets aan te doen. Zo kan je bijvoorbeeld bekijken hoe je jouw woning zo licht als mogelijk maakt. Daarnaast is het fijn wanneer je het gezellig maakt. Door de sombere omstandigheden tegen te gaan, kan je zorgen dat je beter in je vel komt te zitten. Wat je dan weer helpt om je weerstand beter op niveau te houden.

Gezond blijven eten

Naast bewegen speelt ook voeding een grote rol in hoe je je voelt. Het is daarom aan te raden om goed op te blijven letten met wat je eet. Een gezond voedingspatroon helpt je om je weerstand hoog te houden. Het gaat dan natuurlijk vooral om voldoende vitaminen en mineralen. Denk aan vitamine C en vitamine B. Zo zorg je voor voldoende weerstand en energie. Dat helpt je om te zorgen dat je net wat minder stevig ziek wordt wanneer het dan ook echt zo ver is. Dat is altijd van belang.