4 tips voor het kiezen van de ideale binnendeuren 

0
362
binnendeur

Je eigen stek aan het (ver)bouwen? Dan zal je binnenkort wellicht een beslissing moeten maken over de deuren die je in huis wil. Een deur dient voornamelijk om ruimtes van elkaar af te scheiden, maar de keuze zal ook mee de uitstraling van je interieur bepalen. Bovendien is de mate van isolatie tegen koude ervan afhankelijk. En aangezien we in België af en toe strenge winters kunnen beleven, denk je hier best goed over na. Wij geven je alvast 4 zaken mee waaraan je best extra aandacht besteedt. 

  • Let op de isolatiewaarde 

Belangrijk om te weten: elke deur heeft een andere isolatiewaarde. Met de huidige energieprijzen die de pan uit swingen, is het absoluut aangeraden om er één te kiezen die de koude buiten houdt. Ga daarom voor een houten afgewerkte deur, het liefst van hogere kwaliteit als je wil vermijden dat deze verkleurt. Naast een hoge isolatiewaarde, is het ook een zeer stijlvolle optie. 

  • Kies voor stevig materiaal 

Als we het gezegde ‘elk huisje heeft zijn kruisje’ mogen geloven, botst het in elk huishouden wel eens. Deuren kunnen het dus soms hard te verduren krijgen, waardoor je best voor materiaal gaat dat tegen een stootje kan. Zo is een smeedijzeren binnendeur een goede optie. Je maakt je in elk geval geen zorgen meer wanneer je puberende zoon of dochter de deur net iets te hard dicht gooit. 

  • Geen idee over de kleur? Kies voor een schilderdeur

Een deur bepaalt mee de uitstraling van je interieur, maar wat als je nog niet weet voor welke stijl je wil gaan? In dat geval kan een schilderdeur kan een handige optie zijn. Zo beslis je pas na de inrichting van je huis hoe de deuren eruit zullen zien. Wees zeker niet bang dat dit goedkoop gaat ogen. Met de juiste verf en wat inspiratie van Pinterest, kan dit net een zeer stijlvolle optie zijn! 

  • Denk na over hoe de manier van openen 

Naast stijlvol, stevig en isolerend, moet een deur openen en sluiten op een praktische manier. Ga je bijvoorbeeld voor een scharnierdeur, dan heb je er één die als de gangbare deuren draaien in hun deurkader. Liever eens iets anders dan een klassieke deur? Kies dan voor een pivot deur of een schuifdeur. Een pivot deur draait om haar eigen verticale as en hoe je een schuifdeur opent, verraadt de benaming al. Op zoek naar een deur die ruimtes van elkaar scheidt zonder ze te moeten sluiten? Dan is een stalen vast paneel, zonder scharnieren of handgrepen, ideaal. Deze deur is zeer sfeervol, industrieel en tegelijkertijd karakteristiek.