Wat te doen bij beginnende keelpijn?

0
628

Het is altijd vervelend als je merkt dat je last van je keel begint te krijgen. Dit overkomt veel mensen in de herfst en winter wanneer het wat kouder begint te worden. Dit slaat dan vaak op je keel en dat is erg vervelend. Vaak voel je dit wel een beetje aan komen en dan zijn er een aantal dingen die je kan doen zodat je hopelijk die echte keelpijn kan voorkomen en het anders wat kan gaan verminderen. Natuurlijk is het wel erg persoonlijk wat werkt en wat niet werkt, maar proberen kan in de meeste gevallen geen kwaad. Lees je mee?

Ga voor veel thee met honing

Een van de dingen die goed kan helpen is het drinken van thee. Het drinken van warme dranken in het algemeen kan helpen, maar thee al helemaal. Vooral wanneer je er ook honing in doet. Honing smeert de keel namelijk en heeft ook een verzachtende werking. Daarnaast kan je met de smaakjes thee ook gaan voor een smaak die de pijn wat kan verzachten. Zo werkt gember maar ook kaneel ontstekingsremmend. Ga daarom voor een heerlijke thee met de juiste kruiden erin verwerkt zodat het alvast remmend kan werken voor dat beetje keelpijn dat je toch al hebt ontwikkeld. Voorkom dat het verder gaat!

Neem je rust

Vaak is het ook een kwestie van even goed rust nemen. Veel stress en dergelijke kunnen namelijk op jouw keel slaan en dit kan dan dus ook een reden zijn waarom je zo veel last van je keel hebt in die periodes dat je het voor jou gevoel er niet ook nog even bij kan hebben. Mocht je de ruimte hebben (of even de ruimte kunnen maken), neem dan even je rust. Ga met een goed boek in bad zitten of juist onder een dekentje op de bank. Maak tijd vrij voor jezelf en gun jezelf dit momentje ook even.

Zorg goed voor jezelf en investeer misschien ook al op weerstand verhogende vitamines en mineralen bijvoorbeeld. Krijg jij wel genoeg verschillende voedingsstoffen binnen of eigenlijk niet? Dit kan ook van grote invloed zijn op jouw (opkomende) keelpijn. Naast rust kan het soms ook helpen om juist te gaan bewegen: lees dan dit artikel over hoe je op dagelijkse basis wat meer kan gaan bewegen.

Begin alvast met keelsnoepjes

Het is belangrijk dat je de keel blijft smeren, vandaar dat je al meteen kan beginnen met keelsnoepjes om te zorgen dat het geen schorre en pijnlijke boel wordt daar in je keel. Het is slim om hier alvast mee te gaan beginnen en af en toe een keelsnoepje te pakken tussendoor. Blijf de keel natuurlijk ook genoeg smeren met water en drinken.