Tips om meer te bewegen op dagelijkse basis

0
948

Je kent het vast wel; nieuw jaar nieuwe kansen of dat je motivatie krijgt om meer te gaan bewegen. Het idee om drie keer in de week fanatiek te gaan sporten kan een fantastisch idee zijn, wanneer je dit kan opbouwen. Je kan helaas niet van jezelf verwachten dat je van niets naar bijvoorbeeld die drie keer per week gaat. Er zijn wel een aantal dingen die je zou kunnen doen om er voor te zorgen dat je op dagelijkse basis wat meer kan bewegen. Dit is namelijk ook erg gezond voor je en hiervoor hoef je jezelf niet dagelijks uit de naad te werken. Wil je weten wat je zou kunnen doen? Lees dan vooral even verder.

Ritme

Een van de belangrijkste aspecten als het gaat om meer beweging, is dat je dit doet in een bepaald ritme. Hiermee wordt bedoeld dat je bijvoorbeeld iets elke ochtend doet, elke pauze of elke avond. Wanneer je dit moment elke dag verschuift, is de kans groot dat je in de ochtend denkt ‘oh dat doe ik vanavond wel’, terwijl je in de avond geen zin of tijd meer hebt. Het is daarom verstandig om iets elke dag op hetzelfde moment te plannen, hier door kan je namelijk meer ritme krijgen en stel je het bewegen ook wat minder uit.

Ga eens een blokje om

Je hoeft niet meteen super hard en fanatiek te gaan sporten wanneer je meer wil bewegen, je kan er ook voor zorgen dat je wat meer gaat wandelen of fietsen bijvoorbeeld. Een tip hiervoor is om de auto eens te laten staan wanneer je een kleine boodschap ergens moet doen of iets op de post moet doen, en dit lekker met de fiets of wandelend te gaan doen. Hierdoor kom je nog wat meer buiten en heb je ook meteen een doel om daartoe te gaan met fietsen of wandelen. Dit motiveert vaak ook.
Daarnaast zou je er voor kunnen kiezen om elke dag een blokje om te gaan lopen. Dit hoeft ook niet ver te zijn en geen uren te duren; je kan bijvoorbeeld ook elke dag proberen om een blokje om te wandelen. Het gaat er om dat je wat meer momenten in probeert te lassen waar je gaat bewegen, in plaats van dat je gaat zitten of zelfs liggen. Het kan heel leuk zijn om eens in de buurt te gaan wandelen; al is het door een paar woonwijken heen. Dan leer je de buurt meteen ook wat beter kennen en kom je misschien ook aan een aantal stappen dat je graag zou willen halen.

Maak er een gewoonte van

Het handigste is als je er een gewoonte van weet te maken. Op deze manier blijf je in beweging en is het ook geen impuls dat je iets maar een weekje doet en er dan mee stopt. Je kan er ook een gewoonte van maken dat je wekelijks met iemand anders gaat wandelen of sporten, dit helpt ook al vaak. Een van de grootste tips is dus wel dat je ook kan gaan wandelen naar de supermarkt een eindje verder op, in plaats van die bij jou om de hoek. Zo heb je toch wat meer stappen gemaakt en dat is beter voor je. Bewegen hoeft niet moeilijk te zijn, je moet enkel voordat je begint wat manieren bedenken die voor jou zouden kunnen helpen. Tips nodig? Lees dan dit artikel nog over gezond het nieuwe jaar in.