Hoe krijg je sterkere nagels

0
1576

Sterke, gezonde en goed verzorgde nagels zijn een teken van gezondheid. Toch hebben sommige mensen, hoe gezond ze ook zijn, nog altijd last van broze en zwakke nagels. Deze nagels scheuren veel sneller dan sterkere nagels. Een gescheurde nagel kan leiden tot frustratie en in de ergste gevallen zelfs tot ontstekingen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Heb jij last van broze en zwakke nagels? Dan staan hieronder enkele tips om jouw nagels sterker te maken en zo meer te kunnen genieten van mooie handen.

Vijl je nagels op de juiste manier

Als je je nagels met een nagelschaartje knipt, vouw je je nagel eerst een beetje dubbel voordat het uiteindelijk geknipt is. Dit kan leiden tot beschadigingen. Het is beter om je nagels te vijlen. Doe dit echter wel op de juiste manier. De meeste mensen vijlen hun nagels door een heen en weer gaande beweging te maken met de vijl. Hierdoor heb je kans dat de nagels door het vijlen breken. Vijl je nagels dus één kant op; het beste is om dit van de buitenkant van de nagel naar het midden te doen.

Vitamine B en zink

Wanneer je sterkere nagels wil, kun je ook gaan letten op je vitamine-inname. Zo zouden de B-vitamines, zoals B2, B3, B5 en B8 leiden tot gezonde en sterke nagels. Deze vitamines zitten in veel voedingsmiddelen, maar vaak wel in kleine hoeveelheden. Denk bijvoorbeeld aan brood, zuivel en fruit. Mocht je denken dat je te weinig van deze vitamines binnenkrijgt, kun je ook supplementen slikken, als aanvulling op de voeding. Naast de B-vitamines, zijn de mineralen zink en ijzer ook goed voor de nagels. Deze zitten vooral in dierlijke producten zoals zuivel.

Geef je nagels voldoende rust

Dit is misschien wel het belangrijkste om rekening mee te houden. Als je je nagels vaak lakt, is het van belang om je nagels tussen de lakbeurten door voldoende rust te gunnen. Je nagels kunnen verkleuren en verslappen als je dit niet doet en weken achter elkaar nagellak draagt. Eveneens zorgt de aceton die in veel nagellakremovers zit ervoor dat je nagels uitdrogen. Maak dus gebruik van een remover die geen aceton bevat. Ten slotte is het ook belangrijk om nagelbijten af te leren en zo min mogelijk aan de nagelriemen te zitten.

Behandel je nagels met olie

Mocht je wat tijd en zin over hebben om je nagels extra te verzorgen, dan kun je een nagelbadje maken van verschillende oliën. Denk hierbij aan olijfolie of amandelolie. Deze oliën bevatten namelijk voedingsstoffen die nodig zijn voor sterke nagels. Dompel je vingertoppen onder in een badje van olie en houdt je nagels enkele minuten onder de olie. Haal je vingers er weer uit en breng met een wettenschijfje nog wat extra olie aan op iedere nagel. Laat dit nog ongeveer twintig minuten zitten. Was vervolgens je handen met een neutrale, parfumvrije zeep.