Zo krijg jij gegarandeerd de nieuwste voedingstechnologie in jouw machines

0
299
juiste voeding

De juiste voeding matchen met de juiste toepassing, dat kan een hele uitdaging zijn. Toch is het belangrijk dat je voeding compatibel is met de machine die je wil gebruiken. Elektronische voedingsoplossingen vinden is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig bestaan er gespecialiseerde bedrijven die met jou op weg willen gaan om een oplossing te vinden voor al jouw voedingstechnologische vraagstukken. 

Waarvoor dient een power supply?

Je kunt je elektronische toepassing een beetje vergelijken met een menselijk lichaam. Je lichaam kan alleen maar functioneren wanneer je hart klopt. Zo gaat dat ook met je elektronische toepassing; die kan alleen maar werken wanneer de power supply ervan perfect functioneert. Je power supply zorgt ervoor dat je hele toepassing voorzien wordt van de juiste spanning en stroom. Bij die aanlevering van de juiste spanning en stroom is continuïteit de belangrijkste voorwaarde. Daarom is het belangrijk dat je de juiste voeding voor jouw toepassing gebruikt.

Voedingen die tegen een stootje kunnen

De wereldwijd meest bekende marktleider in DIN-Rail voedingen is PULS. Door te kiezen voor een PULS power supply haal je gegarandeerd de meest recente en meest efficiënte voedingstechnologie in huis. Met een PULS power supply kies je dan ook voor een voeding die een erg lange levensduur en een hoog rendement heeft, terwijl ze tegelijkertijd compact en energiezuinig is. Dit maakt dit soort voeding geschikt voor elke toepassing, zelfs voor de meest complexe. Een ander groot voordeel van de PULS power supply is dat je deze voedingen aan een aantrekkelijke prijs kunt aankopen. Bovendien zijn ze zowel op vlak van werking als op vlak van het maken ervan, de meest groene voedingen op de markt.

Geef troebelheid en verontreiniging geen kans

Wanneer we het hebben over troebelheid, gaat het over de mate van absorptie van licht in een bepaalde vloeistof. Die absorptie wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van niet opgeloste deeltjes in deze vloeistof. Troebelheid is dan ook een echte stoorzender wanneer deze vloeistoffen geanalyseerd moeten worden. Ze zorgen er namelijk voor dat de analyses niet meer correct zijn. Om hier rekening mee te kunnen houden, is het belangrijk om de troebelheid te kunnen meten. Dit doe je met de hulp van een troebelheidsmeter. 

Ook algemene verontreiniging op je elektronica kan rampzalig zijn voor de werking ervan. Zeker in de semiconductor industrie kunnen zelfs de kleinste stofdeeltjes visiesystemen of lasers beïnvloeden. Dat kan leiden tot afwijkingen en productiestoringen. Dit is niet alleen vervelend, het zorgt er ook voor dat je toestellen minder efficiënt werken en de kosten voor jou hierdoor hoger oplopen. Dat wil je uiteraard vermijden. Door voedingen minutieus te laten reinigen en te laten herverpakken volgens de ISO-standaards, vermijd je deze problemen.