Heerlijke en makkelijke maaltijd: naanbrood met vegetarische topping

0
739

Soms bij het koken weet je even niet meer wat je moet maken. Dan ben je uitgekeken op de standaard pasta, de standaard aardappels met groentes en vlees, de standaard wraps. Dan heb je zin in wat anders en het kan soms nog knap lastig zijn om met een lekker gerecht op tafel te komen. Waar je eens voor zou kunnen gaan is een gerecht met naanbrood. Dit is heerlijk gekruid Indisch brood dat je meestal bij een curry eet om in de curry te dippen.

Daarnaast kan je het ook meer gaan gebruiken als een pitabroodje of als een wrap. Er zit namelijk wat meer smaak aan vergeleken met een pitabroodje en daarom kan het erg lekker zijn om een naanbrood als basis te gaan gebruiken. Dit gerecht is een vegetarisch gerecht, maar je kan er natuurlijk ook goed gekruide kip in verwerken. Dat zal ook vast heel lekker zijn. Wel op zoek naar nog meer vegetarische inspiratie? Lees dan dit artikel. Voor het naanbrood, blijf dan dit artikel lezen want we gaan nu beginnen!

Benodigdheden voor vier personen:

  • 4 naanbroden
  • 1 komkommer
  • 2 paprika’s
  • 1 rode ui
  • Vegetarische wokstukjes
  • 1 bakje crème fraiche
  • Een beetje chilisaus
  • Een beetje ketjap
  • Een beetje sojasaus

Koken maar!

Het is een super makkelijk gerecht, je hoeft namelijk een groot deel van de ingrediënten enkel te snijden. Begin dan ook met het marineren van de vegetarische wokstukjes. Dit doe je met wat ketjap en wat sojasaus. Zorg dat je van de vegetarische wokstukjes ook kleinere stukjes maakt dan dat ze zijn als je de standaard huismerk vegetarische wokstukjes van de Albert Heijn koopt, deze zijn wat aan de grote kant.

Vervolgens kan je na het intrekken (dat duurt maar een paar minuten) de stukjes gaan bakken op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje knapperig worden. Ondertussen snijd je de komkommer, paprika en rode ui in kleine stukjes zodat je deze straks kan gaan gebruiken. Deze hoef je niet te bakken, mocht jouw voorkeur uitgaan naar wel gebakken stukjes dan kan je ze bij de vegetarische wokstukjes in de pan doen en samen even laten garen.

Ondertussen maak je de naanbroden warm zoals op de verpakking staat. Dit is meestal zo’n 3 minuten in de airfryer of even opwarmen in de pan. Het bakken van de vegetarische wokstukjes duurt niet langer  dan 6 minuten dus in principe kost het gerecht helemaal niet veel tijd om te maken.

Vervolgens smeer je een laagje crème fraiche op het naanbrood, doe je daar wat komkommer, paprika, rode ui en gebakken vegetarische wokstukjes op en maak je het af met wat chilisaus. Je hebt een heerlijk gerecht op tafel getoverd waar van gesmuld kan worden! Eet smakelijk!