Recept voor Vegetarische Nacho’s

0
923
blog placeholder

Zin in een lekkere vegetarische hap ’s avonds voor op de bank bij de TV? Probeer dan een keer deze vegetarische nacho’s. Goed gevuld met veel groeten, deze hap past er altijd wel in.

Benodigdheden:

  • Ovenschaal
  • (Wok)pan
  • Olijfolie
  • Paprika, 3 stuks
  • Rode ui, 2 stuks
  • Prei
  • Naturel nacho chips
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze

Voor dit gerecht kun je beginnen met de oven voorverwarmen op 200 graden. Pak dan de ovenschaal en smeer deze in met olijfolie. Hierna kun je de onderste laag bedekken met de nacho chips.

Vervolgens gaan we aan de slag met de groenten. De paprika’s snijden we in kleine stukjes van ongeveer één centimeter. Groter wordt lastiger om straks te eten, dus let goed op dat je ze niet te groot laat. Vervolgens versnipperen we de rode ui. Als laatste wassen we de prei, en snijden we deze ook tot kleine ringen. Als je de ringen liever halfdoor doet is dat natuurlijk geen probleem.

Nu we alle groenten gesneden hebben pakken we de pan erbij. We doen hier een klein beetje olijfolie in om de groenten in te bakken. Zodra de pan op temperatuur begint te komen kunnen we de groenten erin gooien. De groenten hoeven niet helemaal gaar te zijn, maar we willen ze wel goed genoeg bakken dat ze niet meer hard en rauw zijn.

Zodra de groenten klaar zijn pakken we de ovenschaal er weer bij. Hier doen we nu de helft van de groenten op. Zorg dat je de groenten goed verdeeld over de laag nacho chips. Als je twijfelt kun je altijd zorgen dat je wat meer groenten overlaat voor de tweede laag; het valt altijd naar beneden. Zodra je de eerste laag groenten erop hebt liggen, pakken we de geraspte kaas erbij. Dit strooien we er dan overheen. Zorg dat je de kaas goed over de bovenkant verdeeld.

Zodra deze eerste laag af is leggen we op de kaas een nieuwe laag nacho chips. Dan herhalen we het proces weer; de rest van de groenten erover verdelen, en dan een goede laag kaas daar weer overheen. Nu de lagen af zijn is het tijd om de ovenschaal in de oven te zetten. Dit duurt tussen de 5 en 10 minuten. Het is altijd verstandig om tussendoor een keer te kijken; als de kaas goed gesmolten is, zijn de nacho’s klaar!

Als je nog iets extra’s wil toevoegen, zijn mogelijkheden zoals mais of kidneybonen altijd goede opties om erbij te doen. Zo wordt deze lekkere snack een volwaardige avondmaaltijd.

Lekker voor erbij

Nu de nacho’s klaar zijn, kan het smullen beginnen. Om de nacho’s te eten is het handig om met een lepel uit de ovenschaal te scheppen in kleinere bakjes. Ook dips zoals salsa en guacamole passen perfect bij deze nacho’s. Als je geïnteresseerd bent in zelf guacamole maken, of iets anders met avocado, lees dan dit artikel over de avocado.