Gezonde snacks die je elk moment kunt nemen

0
1204
Gezonde snacks die je elk moment kunt nemen

Ben je op jacht naar je ideale gewicht? Of zit je al op het goede gewicht en wil je dit vooral zo houden? Dan heeft dat natuurlijk wel gevolgen voor wat je mag snacken. Het liefst zou je helemaal geen tussendoortjes nemen, maar dat is niet vol te houden. Daarom is het wel zo fijn om te weten welke soorten middelen je wel gewoon kunt eten zonder dat het je figuur verpest. Er zijn namelijk talloze opties die zowel lekker als gezond zijn. Dit maakt het de moeite meer dan waard.

De kracht van noten

Misschien wel de bekendste gezonde snack is het handje noten. Dit is immers een snack die velen ook nemen wanneer ze helemaal niet zo met hun figuur bezig zijn. Zo is het bijvoorbeeld ook gewoon lekker tijdens het borrelen om gemengde noten op tafel te hebben staan. Let wel op dat je gezonde varianten kiest, ongezouten is bijvoorbeeld belangrijk. Er is een aantal verschillende varianten te onderscheiden van het handje gemengde noten. Ga dus vooral op zoek naar wat jij lekker vindt. Zo kan je ongestraft op een goede manier snacken en toch verder blijven afvallen.

Roomkaas op gezonde wijze

Het zal je verbazen, maar zelfs roomkaas is geoorloofd tijdens het afvallen. Mits je het op een goede manier in je snack verwerkt. Hoe pak je dat dan aan? Bijvoorbeeld door bleekselderij ermee te vullen. Bleekselderij is een product dat ongekend veel voordelen voor de gezondheid te bieden heeft. Wanneer je dit als snack gebruikt, dan sla je daar dus ook een goede slag mee. Omdat ook de roomkaas weinig koolhydraten bevat, is het dus ook zo dat de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt flink laag. Dat is altijd een belangrijke zaak om mee te wegen.

Hummus in plaats van sausjes

Hummus als spread gebruiken is steeds meer de norm geworden. Je kunt het tegenwoordig zelfs gewoon in de supermarkt krijgen. Het is een product dat gebaseerd is op onder andere kikkererwten. Iedereen kent de voordelen hiervan natuurlijk al. Door de hummus bijvoorbeeld als spread op komkommerschijfjes te gebruiken, kan je een lekkere snack aanbieden. Er zit voldoende smaak aan, maar alles is wel zeer gezond. Dat betekent dus ook dat het in elke setting kan passen, van een kinderfeestje tot een huwelijksfeest. Dat maakt het dus ook wel zo aantrekkelijk om het te willen maken.

Aan de slag met eieren

Als er iets veel waarde heeft wanneer je wilt afvallen, dan is het wel het ei. Juist ook omdat dit vooral draait om eiwitten, de essentiële bouwstof voor iedereen die wil afvallen. Alle reden om daarom dus juist ook op zoek te gaan naar allerlei opties met ei. Pas alleen wel op, wanneer je daar dan weer ongezonde sausjes en dergelijke aan gaat toevoegen, dan doe je het voordeel van het ei teniet. Dit wil je natuurlijk het liefst gewoon voorkomen. Alle reden om dus vooral schijfjes hardgekookt ei te bieden als een goede snack.