Zo kan je rimpels verminderen

0
463

Wanneer je ouder wordt, dan krijg je nu eenmaal met rimpels te maken. Daar is eigenlijk niets tegen te doen. Het voorhoofd, de mondhoeken en de ogen zijn zones waarvan je wel zeker kan zijn da er rimpels zullen ontstaan. Het ene mens heeft dit wat meer dan het andere, maar dat neemt niet weg dat je ermee te maken krijgt. Veel mensen vinden dit geen fijn idee en doen er alles aan om te zorgen dat de rimpels verminderen of verdwijnen. Dan is natuurlijk de vraag welke methode daarvoor het meest effectief is.

Hoe ontstaan rimpels?

Het is belangrijk om eerst goed te begrijpen hoe het komt dat je met rimpels te maken krijgt. Dit is eigenlijk niet heel lastig. De huid wordt dunner wanneer deze ouder wordt. Daarnaast wordt deze ook wat minder elastisch. Daarom krijgen rimpels de kans om zich te ontwikkelen. Wanneer je dus rimpels zou willen verminderen, dan zijn dit de twee zaken waar je je op moet richten. Waarom wordt de huid dunner en hoe voorkom je dat deze minder elastisch wordt? Er zijn talloze methodes die worden aangeprezen, de een minder ingrijpend dan de ander. Maar werken ze ook echt?

Kiezen voor een correctie

Een methode waarvan bewezen is dat deze werkt, is de cosmetische ingreep. Vroeger ging dit altijd om de ingrijpende facelift waarbij het gehele gezicht werd strakgetrokken. Hoewel die methode zo nu en dan nog altijd gekozen wordt, is het ook mogelijk om met allerlei kleinere ingrepen veel te bereiken. Zo zijn er kleine correcties mogelijk waarmee je het nodige kan bereiken. Denk dan bijvoorbeeld aan de ooglidcorrectie. Je kan er zeker van zijn dat dit soort ingrepen altijd wel zorgen dat de rimpels afnemen. Het blijft echter wel een ingreep, dus het is wel stevig.

Een liquid facelift ondergaan

Misschien wel de populairste optie op dit moment is de liquid facelift. Dit is een stuk minder ingrijpend. Het is namelijk de methode waarbij botox en fillers worden gebruikt. Zo kan je zorgen dat je gezicht weer mooi opgevuld raakt en je er weer strak uitziet. Een voordeel hiervan is dat er geen ingreep nodig is. Je krijgt alleen wat spuitjes in de zones van de rimpels. Een nadeel is dat je deze ingreep steeds weer opnieuw moet ondergaan, reken op tweemaal per jaar. Dit komt doordat de stoffen langzaam worden afgebroken. Blijvend effect is er dus niet.

Andere soorten methodes

Er zijn natuurlijk ook nog allerlei andere soorten methodes die je een kans kan geven. Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar gezichtsgymnastiek. Dit is natuurlijk niets anders dan andere vormen van lichaamsbeweging. Wanneer je je oefeningen trouw doet, dan zal de huid minder snel zijn vorm en elasticiteit verliezen en zal je minder snel met rimpels te maken krijgen. Helemaal voorkomen kan helaas niet. Een andere optie die je nog hebt, is het gebruik van collageenpoeder. Daarmee kan je ook de diepe rimpels tegengaan. Dit middel moet je slikken. Pas alleen wel op dat je niet te veel neemt.