Zo verbeter je het comfort in huis voor jezelf 

0
372
relax fauteuils

Kost het je steeds meer moeite vanuit een relaxzetel of vanaf een diepe bank om op te staan? Het kan een goed moment zijn om eens naar de verschillende soorten sta op stoelen te kijken. Deze stoelen helpen je, zoals de naam al doet vermoeden, op te staan. Het vergroot het comfort wat je thuis ervaart en verkleint de kans dat je valt. Van sta op stoelen wordt soms ten onrechte gedacht, dat deze al snel erg pompeus en lomp zijn. Het tegendeel is waar, wanneer je het huidige aanbod aan sta op stoelen bekijkt. Het luxe, ietwat chique design van deze stoelen maakt dat ze in vrijwel ieder interieur in te passen zijn. De kwalitatief hoogwaardige materialen die gebruikt zijn bij de productie van deze stoelen, maakt dat ze een lange tijd mee zullen gaan. 

Tip: informeer bij de aanbieder van de sta op stoelen, op welke wijze je het materiaal het beste kunt onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan een leren bekleding, waarbij je kleine scheurtjes in het leer wilt voorkomen. 

Kies voor een grote relaxzetel in de woonkamer 

Standaard hebben veel huishoudens een grote (hoek)bank in huis staan. Naarmate het aantal gebruikers van de bank toeneemt, wordt het steeds lastiger om met de benen omhoog van een mooie film of serie te genieten. Denk aan de vrijdagavond, waarop je met het hele gezin op de bank zit. Overweeg de aanschaf van een relaxzetel, zodat je een plekje voor jezelf hebt! Klap het uiteinde van de relaxzetel omhoog, om zo de beschikking over een beensteun te hebben. Het biedt de basis voor een avond ontspannen voor de televisie. 

Een relaxzetel vergroot niet alleen het comfort wat je thuis ervaart; het kan ook dienen als eyecatcher in je interieur. Combineer de relaxzetel met een aantal kussentjes, om deze verder aan te kleden en te laten mêleren met de rest van je interieur. 

Maak gebruik van tochtstrips rond ramen en deuren 

Wanneer je last hebt van tocht in huis, kan dit het comfort wat je ervaart negatief beïnvloeden. Denk aan tocht rond de kozijnen van de ramen en deuren in de ruimte. Door tochtstrips te gebruiken ga je tocht tegen; je koopt ze bij de bouwmarkt voor slechts een paar euro. Het vergroot je comfort én zal je energieverbruik laten afnemen. Het maakt dat je sneller over het budget beschikt voor een volgende relaxzetel of sta op stoel!