Dit zijn de kleding trends voor zomer 2020

0
1706
zomerkleding

Die zomer komt er echt wel en een aantal trends lijken al duidelijk te zijn. Ben jij niet zo’n trendvolger dan hoeft dat natuurlijk ook helemaal niet. Draag wat jij mooi vindt, wat je goed staat en lekker zit. En wie weet doe je hieronder toch nog een leuk ideetje op.

1. Opbindschoenen

Schoenen met bandjes of lintjes om de enkels en ook veel hoger lijken het straatbeeld van 2020 te gaan bepalen onder een rok of korte broek. De Romeinse legionairs droegen ze ook, zij het niet als modetrend. Comfort bieden deze schoenen zeker.

2. Bamboe sokken

Het is meer een statement dan een modetrend, maar bamboe sokken zijn er voor mannen en vrouwen. Het materiaal is hypo allergeen, anti bacterieel en absorbeert veel beter dan katoen (gemiddeld 3 keer zoveel). Al die eigenschappen zorgen voor drogere en frissere voeten in de zomer. In de winter hebben ze thermo control. Wat ook prettig is dat bamboe sokken niet afknellen.

3. Bermuda broek met jasje

Dit wordt beslist een hit op een wat chiquer feestje tijdens een warme zomerdag. Een Bermuda broek onder een net jasje van dezelfde stof. Met een mooie lichte blouse eronder zie je er uit als door een ringetje te halen. Ook een mooie outfit voor op kantoor.

4. Bh of kort topje

Als je buik best gezien mag worden, kan je dat deze zomer doen door een BH of korte top te dragen. Daarbij past een open jasje of blouse. Ook een doorzichtig T-shirt geeft een mooi effect. Voor iedereen die zich jong voelt en dat wil laten zien.

5. Opgewerkte stoffen

Kant, gehaakt of gebreid het kan allemaal deze zomer als opgewerkte stof. Mooie patronen en contrasterende kleuren maken van een eenvoudig zomerjurkje ineens een bijzondere creatie als je kiest voor een leuke opgewerkte stof.

6. Wijde broeken

Voor de broeken geldt in 2020 dat deze een hoge taille hebben een pijpen die minimaal recht aflopen maar ook veel wijder mogen. Er zijn duidelijk Oosterse invloeden te zien in deze broeken. Het is daarbij uiteraard ook heel prettig dat ze vooral in de zomer zo comfortabel zijn. Misschien ook handig als je nog je zomerbruin moet opbouwen?

7. Samengebonden enkels

Wijde broeken zijn het dus helemaal deze zomer maar deze kan je nog een extra accent geven door een koordje of een elastiek om de enkels. Hierdoor valt de broek ineens heel anders. Ook leg je hiermee de nadruk meer op je schoeisel, want met de goede schoenen kan een vrouw de wereld toch aan.

8. Verlopende kleuren

Enkele ontwerpers lieten op de catwalk kleurverloop zien in zowel shirts, rokken als jurkjes. Een bijzonder beeld waarmee je overal goed voor de dag komt. Laat de kleur terugkomen in je make-up, accessoires en sieraden en je kan er zeker van zijn dat jij het stralende middelpunt bent, of dat nu op een beachparty of een cocktailparty is.

Nu is het maar wachten op die prachtige zomerdagen.