Ultieme fashionbeleving? Ga shoppen in een AB Lifestyle conceptstore

0
1310
ab fashion

Wanneer je gaat shoppen in een echte winkelstad is de kans groot dat je allerlei conceptstores tegenkomt. Een conceptstore is een fysieke winkel waar niet alleen het verkopen van producten centraal staat. Want het assortiment en de inrichting van de winkel, zijn afgestemd op een bepaalde lifestyle of een centraal thema. Er hoeft niet per definitie een direct verband te bestaan tussen de productgroepen die er worden verkocht. Een conceptstore speelt in op de brede behoefte van de beoogde doelgroep. Met name in de fashionwereld is het begrip niet meer weg te denken.

Ook het eigentijdse merk AB Lifestyle dat streetwear met high-end fashion combineert, biedt klanten de ultieme beleving in de conceptstore in Doetinchem. Wegens groot succes kun je als fashionliefhebber straks ook in het buitenland terecht voor de complete AB-collectie en verschillende limited items! Want binnenkort opent het hippe label een conceptstore op het populaire vakantie-eiland Malta.

Winkelbeleving

Vraag jij je af hoe het kan dat het aantal conceptstores zo snel groeit? De opkomst van deze winkels is onder andere een gevolg van de branchevervaging binnen de retailwereld. Branchevervaging is het mixen van verschillende assortimenten. Dit is overal in verweven, zoals: de indeling van de winkel, de presentatie, de marketing en de events. Daarnaast spelen conceptstores in op een sterkere behoefte aan beleving tijdens het winkelen onder consumenten. Hetzelfde geldt voor het maken van belangrijke keuzes over de manier waarop we zelf ons leven inrichten. Dat blijkt bijvoorbeeld uit onze smaak, normen en waarden, de plek waar we wonen en de voeding die we eten. Maar ook onze favoriete merken en de kleding die we dragen, maken ons tot wie we zijn.

Star lifestyle brand

AB Lifestyle weet daar perfect op in te spelen met de conceptstores die zijn opgezet rondom de ‘star lifestyle brand’. De inrichting en beleving sluiten naadloos aan op de uitstraling van het merk. De stores en de fashion items versterken elkaar enorm. Dat is in de stores onder meer terug te zien aan de zwarte en rode kleuren uit de brand identity van AB Lifestyle, dat in 2015 startte als AB Caps. Deze luxe lijn petten was het idee van Nicky Beije. Hij presenteerde het idee aan de broers Alexander en Denny Bütter. Omdat de AB cap een enorme hit werd, ontstond de ambitie om een compleet lifestyle merk op te zetten. Zo werd AB Lifestyle een feit, opgericht door Denny en Alexander Büttner en Nicky Beije. Als je nader wilt kennismaken met de brand, is een bezoek aan een van de conceptstores een absolute must-do. Want dit is de ultieme manier om de kledingcollectie én de filosofie van het dynamische design team met al je zintuigen te ervaren.