Schilderklus? Kies de juiste verfsoort!

0
877
woonkamer schilderen

Ben je van plan om een schilderklus op te pakken? Dan is het van het grootste belang dat je kiest voor de juiste verfsoort. De reden hiervoor is eenvoudig: door iets goed te schilderen (lees: met de juiste verfsoort) zorg je ervoor dat iets langer mee gaat. Daarnaast zorg je ervoor dat de uitstraling mooier wordt. In dit artikel gaan we hier dieper op in en delen we praktische voorbeelden met je.

Het belang van het gebruik van goede verf

Zoals aangegeven, het belang van het gebruik van goede verf is groot. Daarom is het verstandig om een aantal zaken na te gaan voordat je jouw keuze voor een specifieke verf (en hiermee doelen we op zowel het merk als de verfsoort) maakt. De eerste stap hierin is dat je voor jezelf nagaat welke eigenschappen de verf moet hebben. De plaats waar je de verf gaat gebruiken, geeft hier een flinke richting aan. Om een aantal praktische voorbeelden te geven: een schimmelwerende verf is dé verf die je moet hebben voor vochtige ruimtes. Een schobvaste verf is uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld kinderkamers en keukens. Voor houten deuren, ramen en kozijnen moet je weer letten op de vochtdoorlatendheid van de verf. De verf aan de binnenkant moet namelijk minder vochtdoorlatend zijn, dan die aan de buitenkant. Let dus op dat je een verf koopt, die geschikt is voor de betreffende ondergrond ter voorkoming dat je de klus snel weer over moet doen.

Waar let je nog meer op bij het kiezen van een geschikte verfsoort?

De dekkingsgraad van de verf is iets waar je zeker ook op moet letten bij het kiezen van een geschikte verfsoort. De dekkingsgraad is een term die betrekking heeft op het aantal vierkante meter die je kunt verven met een liter verf. Net als bij de kwaliteit van de verf het geval is, kun je er ook in dit geval van uitgaan dat goedkoop zeker duurkoop zal zijn. Verf met een hogere dekkingsgraad is duurder maar dit is wel het betere alternatief. Als je verf met een minder goede dekkingsgraad gebruikt, heb je meerdere lagen nodig om het gewenste resultaat te krijgen.

Tot slot (last but not least) is het zeker goed om te kijken naar de milieubelasting van je verf. Dit sluit deels aan op het vorige genoemde aandachtspunt. Geen enkele verfsoort is een milieuvriendelijke keuze maar als je kiest voor een verf van goede kwaliteit, heeft deze een betere dekking, heb je hier dus minder van nodig en hoef je minder snel deze verfklus te herhalen. Dit is niet alleen voor jezelf heel praktisch maar biedt ook veel voordelen voor je omgeving.

Kies voor een verfmerk die garant staat voor een goede kwaliteit

Zoals aangegeven: goedkoop is duurkoop als je op zoek bent naar een geschikte verf. Kies daarom voor een verfmerk die garant staat voor een goede kwaliteit zoals bij Sikkens verf het geval is. Je kiest dan meteen voor Hollandse trots. Sikkens is immers een merk met Nederlandse roots. Het is een verf merk waar veel professionele schilders graag voor kiezen maar Sikkens heeft ook hoogwaardige verfproducten voor de consument. Dat deze producten onderscheidend zijn in kwaliteit en duurzaamheid zie je onder andere terug in Sikkens Rubbol SB en hiermee benoemen we een van de vele voorbeelden. Dit is een uitstekende buitenlak die ijzersterk is. Deze lak is perfect voorbeeld van een geschikte verfsoort voor het aflakken van kozijnen, buitendeuren en ander houtwerk. Sikkens Rubbol SB is eenvoudig met een roller of kwast aan te brengen, is bestand tegen alle in ons land voorkomende temperaturen en heeft een langdurige mooie glans. Precies waar jij op zoek naar bent dus!