Tips voor het kopen van een geschikte plafondlamp

0
1494
plafondlamp

Ben jij op zoek naar een nieuwe plafondlamp voor boven de tafel in jouw woonkamer? Dan ben je vast al aan het rondkijken nop het internet. Hier vind je vandaag de dag namelijk talloze plafondlampen. Het aanbod is weliswaar groot, maar dit maakt het er niet makkelijker op. Doordat er zoveel verschillende lampen zijn, heb jij mogelijk geen idee welke lamp nu geschikt voor jou is. Geen paniek, want veel mensen vinden het lastig om een geschikte plafondlamp uit te zoeken. In deze tekst proberen wij jou de helpende hand te bieden. Wij geven jou hier namelijk een aantal tips die jij kunt gebruiken voor het kopen van een geschikte plafondlamp.

1. Neem de tijd

Sommige mensen beginnen pas met het zoeken naar een nieuwe plafondlamp wanneer de oude al van het plafond gehaald is. Dit is echter niet verstandig. Doordat je minder verlichting hebt in jouw woonkamer, wil je zo snel mogelijk een nieuwe plafondlamp. Hierdoor ben jij mogelijk geneigd om binnen de kortste keren een lamp uit te zoeken. Verstandig? Nee, niet als je het ons vraagt. De kans is dan namelijk groot dat de plafondlamp eigenlijk toch niet helemaal is wat jij zocht. Mogelijk past de kleur niet bij de rest van jouw interieur of misschien is de lamp wel veel te groot. Neem daarom altijd de tijd voor het uitzoeken van een plafondlamp. Laat jouw oude lamp dus vooral hangen tot je een nieuwe hebt.

2. Weet wat je wilt

Een veelgemaakte fout bij het zoeken naar een plafondlamp is dat mensen er blanco ingaan. In dat geval wordt het inderdaad lastig een lamp te vinden. Er zijn vandaag de dag immers ontzettend veel stijlen. Bedenk daarom al wat jij wilt voor je begint aan jouw zoektocht. Kies bijvoorbeeld een stijl waarin jouw nieuw lamp moet vallen. Dit is waarschijnlijk dezelfde stijl als jij in de rest van jouw woning hebt. Door een stijl te kiezen, vallen er direct al heel veel plafondlampen af. Daarnaast is het ook makkelijk om een kleur voor ogen te hebben voor jouw lamp. Het aanbod slinkt zo alleen nog maar verder. Hoe meer jij voor ogen hebt hoe jouw plafondlamp eruit moet komen te zien, des makkelijker het wordt er eentje te vinden.

3. Hanglamp of lamp direct aan het plafond?

Voor jij begint met jouw zoektocht is het ook handig om te weten wat voor een soort plafondlamp jij zoekt. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten plafondlampen. Zo kun jij bijvoorbeeld kiezen voor een hangende plafondlamp. Er zijn echter ook lampen die jij direct tegen het plafond plaatst. Laat de keuze voor het soort lamp vooral afhangen van de plek waar de lamp moet komen. Boven de eettafel is een hanglamp bijvoorbeeld een prima keuze. Kies echter voor een lamp dichtbij het plafond wanneer het om een plek middenin een ruimte gaat. Een hanglamp hangt in dit laatste geval namelijk behoorlijk in de weg.

4. Let op het formaat van de lamp

Veel mensen die zoeken naar een plafondlamp kiezen voor een lamp van groot formaat. In een betrekkelijk grote ruimte is dit natuurlijk mooi. De lamp springt er dan namelijk goed uit. Een grote lamp staat echter niet in elke ruimte. Moet er een plafondlamp komen in een betrekkelijk kleine ruimte? Kies dan niet voor een enorme lamp. Waarom niet? Omdat de ruimte dan een stuk voller en dus kleiner oogt. In een kleine ruimte kun je beter voor één of meerdere kleine plafondlampen kiezen. Hierdoor lijkt een ruimte een stuk groter.

5. Richt je niet alleen tot het internet

Veel mensen richten zich alleen tot het internet bij het zoeken van verlichting. Aan de ene kant logisch, want hier is het aanbod natuurlijk ontzettend groot. Wij raden je echter aan om ook zeker een in een winkel naar verlichting te kijken. Hier kun je de lampen namelijk fysiek zien hangen en dat is op het internet niet het geval. Door een winkel te bezoeken, krijg jij veel sneller het idee of je een lamp al dan niet mooi vindt. Heb je een goede indruk gekregen? Dan betekent dit natuurlijk niet dat je de lamp ook direct in de winkel moet kopen. Jij kunt dan namelijk ook weer op het internet gaan kijken. De kans is dan groot dat jij uitkomt bij plafondlamp – Directlampen. Het aanbod is hier ontzettend groot en je bespaart waarschijnlijk ook nog eens behoorlijk op de kosten voor een plafondlamp!