Zo gaan je tuinmeubels langer mee

0
769

De zon breekt weer door. Dat betekent dus ook dat je veel meer tijd buiten wilt doorbrengen. Het is natuurlijk wel belangrijk om daar de juiste tuinmeubels voor te hebben. Dat is een flinke investering. Daarom is het ook belangrijk om te weten hoe je kan zorgen dat je meubels wat langer meegaan. Door de juiste dingen te doen, kan je er namelijk zeker van zijn dat jouw tuinstoelen en -tafel je vele jaren van plezier gaan bezorgen. Doe je de volgende dingen? Dan heb je in ieder geval zelf alles verzorgd wat nodig is.

Begin bij het reinigen

Doordat je tuinmeubelen altijd buiten staan, worden ze ook wat gemakkelijker vuil. Dat vuil valt je misschien niet zo op. Toch is dit wel de nummer 1 reden waarom de kwaliteit van je meubilair achteruit gaat. Daarom is goed reinigen altijd belangrijk. Bij voorkeur doe je dit met regelmaat. Doe dit echter in ieder geval wanneer je het net buiten zet als het voorjaar begint en voor je het naar binnen haalt wanneer de koude maanden van het jaar gaan beginnen. Zo weet je in ieder geval zeker dat het vuil veel minder kwaad kan. Laat alles daarna vooral ook goed drogen voor je het opruimt, zo krijgt ook schimmel geen kans.

Opknappen van oude items

Om het leven van je tuinstoelen echt te verlengen, is het belangrijk om ze zo nu en dan een opknapbeurt te geven. Dat begint bij het schuren van de stoelen. Zo haal je de oude resten van verf en beits van de stoelen af en kan je ze weer opnieuw bewerken. Voor goed schuren moet je de tijd nemen. Wanneer je echt veel technische kennis hebt, kan je je stoelen misschien zelfs uit elkaar halen om alle plekken te bereiken. Let op dat je schuurpapier met de juiste korrel gebruikt, niet te grof en niet te fijn. Gebruik ook persoonlijke beschermingsmiddelen om geen stof in te ademen.

Aan de slag met verf

Het beschermen van je tuinmeubilair doe je natuurlijk door het goed te verven en te beitsen. Je lijkt dan wel naar wat verschillende zaken die een rol spelen. Zo wil je natuurlijk wel zeker zijn dat het van goede kwaliteit is zodat je tuinstoelen goed beschermd worden. Daarnaast zoek je natuurlijk een kleur die je mooi vindt en die goed past bij je tuin. Zo weet je zeker dat je er ook maximaal van geniet als je in de tuin zit.

Alles nog eens nalopen

De laatste stap is dat je alles nog eens goed naloopt. Is alles goed geverfd en ziet het er mooi en strak uit? Dan ben je klaar. Denk je dat het nog beter kan? Schuur het dan nog eens voorzichtig op en verf het nog een keer. Zo kan je er zeker van zijn dat je wel heel veel plezier zal blijven houden van je stoelen en tafels. Bedenk je eens hoeveel leuke avonden je kan beleven met elkaar in de tuin, alleen al doordat je altijd een leuk hoekje hebt om te zitten.