Zo ben je de hele week actief

0
884

Het is van groot belang om voldoende actief te zijn. De gezondheidsvoordelen van voldoende beweging zijn eindeloos. Je kan dit op allerlei manieren aanpakken. Zo kan je gaan hardlopen, of je gaat aan de slag met oefeningen met lichaamsgewicht. Misschien wil je graag naar de sportschool of word je lid van een vereniging om een teamsport te doen. Al met al is het vooral belangrijk om aan ongeveer 150 minuten beweging per week te komen. Het liefst beweeg je zelfs nog iets meer. Dat kan je op de volgende manier aanpakken.

Beginnen met kracht

Laten we de week beginnen met krachttraining. Dit is namelijk een belangrijk element in de gezondheid. Door de spieren, botten en gewrichten voldoende aandacht te geven, blijf je in veel beter fysieke gezondheid. Dit zal je vooral op de lange termijn goed merken. Je kan naar de sportschool gaan. Echter is het ook zodat een goede schema met oefeningen met lichaamsgewicht voor alle spiergroepen ook al goed kan werken. Zo kan je dus ook gewoon thuis een uurtje aan de slag om gezond bezig te zijn. Je zal het in het begin misschien lastig vinden, maar al snel zal je merken dat je vooruitgang boekt. Ook zal je er beter uit gaan zien.

Werken aan hart en longen

De dinsdag reserveer je voor het werken aan je hart en longen. Dat betekent dus dat je vandaag meer aan de slag gaat met de zogenaamde cardio-oefeningen. Ook dit kan je in de sportschool doen. Echter kan je het net zo gemakkelijk ook thuis doen. Of beter gezegd: in je omgeving. Zo zijn bijvoorbeeld hardlopen en fietsen twee hele populaire vormen. Je kan gewoon een leuk rondje in je omgeving uitkiezen en je daarop storten. Het fijne hieraan is bovendien dat je het kan inplannen wanneer het jou uitkomt. Dat maakt het direct al een stuk gemakkelijker.

Werken in en om het huis

Vergis je niet in wat lichaamsbeweging eigenlijk is. Ook werken in huis en tuin vergt het nodige van je. Het is zelfs uit onderzoeken gebleken dat een dag flink hard in de tuin werken hetzelfde effect heeft als een goede krachttraining. Natuurlijk zal dit niet elke week zo effectief zijn, maar ook lichter werk in het huishouden is al goed om te zorgen dat je voldoende lichaamsbeweging krijgt. Op donderdag mag je dan rustig aan doen, om op vrijdag je krachttraining van maandag nog eens te herhalen. Zo heb je doordeweeks al een goed schema te pakken.

Eropuit gaan in het weekend

Het weekend is gereserveerd om iets leuks te doen met het gezin. Ga bijvoorbeeld eens lekker wandelen in het bos. Of ga samen een tochtje op de fiets maken als het wat warmer wordt. Wanneer je één van beide dagen gebruikt om een activiteit in te plannen, dan kan je de andere gebruiken als rustdag. Wanneer je alles wat je gedurende de week hebt gedaan bij elkaar optelt, dan is de kans groot dat je voldoende hebt gedaan om fit en gezond te blijven.