Relaxen thuis en in de tuin

0
785
loungebank in de tuin

In onze jachtige wereld ben je op zoek naar rustpunten. Als je thuis komt, wil je lekker kunnen ontspannen. Inmiddels zie je daarom in veel woonkamers een hoekbank met relaxfunctie, oftewel een slaapplek. De bank is al heel lang een vast punt in een woonkamer, maar heeft ook nadelen. Bij een gezin is er vaak niet genoeg plaats voor iedereen en dan moet de bank worden gecombineerd met een paar fauteuils. Het is ook niet prettig als je elkaar niet kan aankijken indien je naast elkaar op de bank zit. Als je gasten hebt is dit vaak een ongezellige optie.

De opkomst van de hoekbank

De hoekbank is een bewuste keuze omdat deze meteen het centrum van je woonkamer wordt. Het is nu eenmaal een bank van formaat. Daar staat tegenover dat er voldoende ruimte is en de leden van een gezin al gauw een vaste plaats kiezen. Er zijn diverse types hoekbank beschikbaar, maar het meest gekozen exemplaar is de U-vorm. Daarbij is het mogelijk om bij een gesprek elkaar ook te kunnen aankijken en dat verhoogt de gezelligheid. En dan is er natuurlijk nog de hoekbank met relaxfunctie.

Iedereen kent dat moment wel waarop je even lekker wilt liggen, maar niet naar bed wil. Een gewone bank is dan te klein voor een volwassene tenzij je een 4-persoons hebt gekozen. Een hoekbank heeft in het algemeen voldoende ruimte om uitgebreid te gaan liggen en dan blijft er nog ruimte over om te zitten voor andere leden van het gezin.

Relaxen in de tuin

Als de zonnestralen weer in overvloed de tuin koesteren, wil je naar buiten. Dan is het heerlijk als je ook daar lekker kan relaxen. Daarvoor is een loungeset de meest ideale keuze. Een loungeset heeft het comfort van een goede zitbank en daar kan je uren doorbrengen als het mooi weer is. Daarbij is het wel even opletten welk exemplaar voor jouw terras het meest geschikt is. Een loungebank heeft meestal dikke kussens die comfortabel zitten, maar ook niet eenvoudig te verplaatsen zijn bij een regenbui. Indien jouw terras niet is voorzien van een overkapping kan je ook kiezen voor een loungeset, welke geschikt is voor alle weersomstandigheden. De kussens zijn dan vaak minder dik maar bieden ook veel comfort. En uiteraard kan je dat nog verhogen met een paar leuke losse kussens.

Een nieuwe trend in je tuin

Wellicht is het je al opgevallen dat er ook steeds meer gebruikt wordt gemaakt van buitenkleden. Een kleed op het terras of in de tuin verhoogt het woonruimte-gevoel buiten. Het is mogelijk om daarvoor een oud kleed van binnen te gebruiken, maar let dan op dat je dit steeds naar binnen haalt gedurende de nacht of bij regen. Deze kleden kunnen namelijk snel tot schimmelvorming leiden als ze nat worden. Er zijn tegenwoordig ook buitenkleden te koop in alle formaten en kleuren die speciaal zijn gemaakt om buiten te gebruiken. Een tip als jij er van houdt om buiten comfortabel te relaxen. Met gezellige verlichting kun je prachtige zomeravonden buiten doorbrengen.