Leuke aankledingtips voor een gezellige kerst

0
658
kerstversiering

Nu de decembermaand zijn intrede maakt, zijn we in ons hoofd al bezig met de planning rondom de feestdagen. Naast alle gezelligheid zijn er vaak een aantal zaken die ons bezig houden. Zijn alle cadeaus al binnen, wat staat er op het menu en de hamvraag: waar laten we de gasten? Om je hierbij een stukje op weg te helpen hebben we namens Kees Smit Tuinmeubelen een paar leuke kersttips.

Tafelsetting

De feestdagen gaan over samen zijn. Vaak worden deze dagen dan ook gevierd met familie, vrienden en geliefden. Met de nodige aanhang wordt het al gauw een gezellige bedoeling en moet je extra stoelen bijschuiven. Doe het deze kerst eens anders en verplaats je tafel naar het midden van de ruimte. Probeer overig meubilair zoveel mogelijk naar de zijkant te schuiven voor voldoende ruimte.

Zet een extra eettafel of tuinbankje neer voor genoeg zitplekken. Maak een lange tafel voor een ultiem diner gevoel en bekleed deze met mooie witte tafellakens. Zo krijgt je kerstdiner een hele andere sfeer!

Finishing touch

Nu de tafel set up geregeld is kun je gaan indekken. Voor een chique uitstraling zet je lange kaarsen in hoge kandelaars neer. Laat een groene guirlande in de lengte over de tafel lopen en plaats dennenappels en andere feestelijke accessoires aan weerskanten van het groen. Een mooi servies mag niet ontbreken! Kies voor bijpassende borden en schalen in diverse afmetingen. Omwikkel je bestek met een mooi servet en plaats een handgeschreven naamkaartje op het bord. Zo geef je je diner net dat beetje extra.

Draaien maar

Naast de traditionele tafelsetting kun je het ook anders doen. Ga voor the American way en laat alle gasten iets maken. Zo is de druk verdeeld en draagt iedereen een steentje bij. Zet je tuintafel binnen en bekleed hem feestelijk. Zet hem op een geschikte plek waar iedereen makkelijk langsloopt. Zo maak je er een buffet van en kiest ieder makkelijk zijn favoriete gerecht. Giet sapjes of (non)alcoholische drankjes over in glazen flessen of een mooie karaf. Wat hierbij niet kan ontbreken is een Lazy Susan draaiplateau. Dit bespaart ruimte en zo kan iedereen makkelijk bij het gewenste drankje.

Accessoires

Naast een draaiplateau zijn er nog meer sfeervolle en handige accessoires waar je gebruik van kunt maken. Denk aan een mooie lantaarn voor extra verlichting op tafel. Ook handig is het bijschuiven van bijzettafels aan weerskanten van de tafel. Zet hier bijgerechten of lege schalen op. Dit bespaart ruimte op je mooi gedekte tafel. Door leeg servies weg te halen oogt het niet rommelig.

We hopen je hiermee een aantal tips te geven voor de aankleding van een feestelijke decembermaand.