Roos in je haar voorkomen

0
1090

Het kan heel vervelend zijn om roos in je haar te hebben en het kan je ook heel onzeker maken. Er zijn een aantal dingen die je zou kunnen doen om dit te verminderen en ook om dit te voorkomen. In dit artikel lees je meer over hoe je het zou kunnen voorkomen. Wil je het verminderen, dan zal je toch met anti-roos shampoo moeten komen, maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen.

Kies de juiste producten

Er zijn heel veel producten met agressieve ingrediënten en dat kan zorgen voor roos omdat het slecht is voor je haar en je hoofdhuid. Het is dan ook slim om hier eens op te gaan letten. Je kan namelijk het beste milde producten gebruiken zonder sulfaten, omdat dit juist heel erg slecht is. Het kan de hoofdhuid uitdrogen en zelfs irriteren, wat de hoofdzaak van roos is. Om dit te voorkomen kan je dus voor de juiste producten kiezen. Je zou ook eens aan de kapper kunnen vragen wat jij het beste kan gebruiken voor je haar, waarschijnlijk hebben zij daar wel een beeld bij.

Voorkom ophopingen

Wanneer je je haren wast, is het van groot belang dat je het ook goed uitspoelt. Het is dan ook handig om te zorgen dat je hier genoeg tijd voor neemt en niet gewoon meteen stopt als je denkt dat het eruit is. Daarnaast wordt het ook aangeraden om twee keer te wassen met een shampoo tijdens dezelfde douchebeurt. Dit is zo omdat de productresten dan eerder weggaan uit je haar en dit voorkomt de ophoping. Deze ophoping kan namelijk voor roos zorgen.

Was je haar niet te vaak en te heet

Hoewel je natuurlijk je haar goed moet wassen, moet je het niet te vaak wassen. Elke dag is namelijk erg slecht voor je haar en kan je eigenlijk het beste niet doen. Het is namelijk niet goed voor de lange lokken, maar ook niet voor de hoofdhuid. Het kan namelijk op lange termijn gaan uitdrogen, wat dus weer roos kan veroorzaken. Je haar om de paar dagen wassen is dan ook de beste optie. Probeer dit dan ook te doen. Het scheelt uiteindelijk tijd maar dus ook kopzorgen, letterlijk!

Wanneer je dan gaat douchen, is het ook van belang dat je de kraan niet te heet zet. Het is natuurlijk heerlijk om onder die hete straal te staan, maar het is niet goed voor de huid. Het droogt je huid namelijk uit. Zoals je wel kan bedenken, is het dan ook slecht voor de hoofdhuid. Het kan de huid namelijk uitdrogen en hierdoor kan je last krijgen van roos. Lauwwarm water is daarom een betere keuze, eigenlijk de beste keuze, voor je hoofdhuid, haar maar ook normale huid.

Niet krabben

Een lastige tip maar wel een belangrijke: probeer niet te krabben. Roos kan namelijk voor schilfertjes zorgen, maar ook voor een vervelende jeuk op je hoofd. Krabben lijkt dan te helpen en waarschijnlijk ben je ook geneigd om dit te doen, maar hierdoor maak je juist de schilfertjes los. Daardoor worden ze nog zichtbaarder en dat vind je waarschijnlijk niet zo fijn. Probeer dus niet te krabben.

Nog meer te leren komen over je haren? Lees dan dit artikel en ontdek welk product bij jou past!