Een make-over op een budget verzorgen

0
556

Verhuizen of verbouwen is heel duur. De huizenprijzen zijn hoger dan ooit en je hebt ook nog het nodige te doen om de woning naar je zin te maken. Het goede nieuws is dat je ook kan zorgen dat de woning naar jouw zin wordt, zonder dat je daar direct hele grote bedragen aan kwijt bent. Het is fijn om met behulp van enkele slimme ingrepen te zorgen dat jij alles helemaal naar jouw zin te maken. Neem de volgende tips mee en je zal er zeker een succes van maken.

Richt je op de grote ingrepen

Wil je van de make-over een goede ingreep maken? Dan is het vooral slim om je op de grote dingen te richten. Daarmee kan je namelijk het grootste verschil maken. Dat betekent bijvoorbeeld dat je geld steekt in het opknappen van de vloer. Dit hoeft niet te betekenen dat je een hele nieuwe vloer neemt. Je kan ook gewoon met bijvoorbeeld olie of opschuren zorgen dat de vloer die je hebt er weer mooi en als nieuw uit komt te zien. Daarmee maak je een groot verschil, ondanks een klein budget.

Een ander kleurtje

In het verlengde van het vorige punt is het natuurlijk ook slim om je geld te steken in verf. Door de kamer of de woning een ander kleurtje te geven, krijgt het direct al een hele andere uitstraling. Het is vaak zo dat je de meubels, accessoires en andere elementen goed te combineren zijn met verschillende kleuren. In dat opzicht kan je dus heel veel doen, zonder dat je er heel veel voor nodig hebt en op hoge kosten gejaagd wordt. Het is zelfs mogelijk om een compleet andere kant op te gaan en echt het gevoel te hebben dat alles nieuw is.

Richt je op accessoires

Vaak kan je een groot verschil maken door kleine nuanceverschillen. Dat doe je bijvoorbeeld door eens te kijken wat er mogelijk is met andere accessoires. Wanneer je jouw geld steekt in elke kleine dingen, dan kan je daarmee de look van een ruimte in grote mate veranderen. Ook dit is dus een low budget tip die een grote impact kan hebben. Soms hoef je zelfs geeneens geld uit te geven. Je kan bijvoorbeeld gebruiksvoorwerpen die hun beste tijd hebben gehad ook een tweede leven geven als accessoire.

De meubels opknappen

Waarom zou je nieuw kopen wanneer je de oude elementen ook een opknapbeurt kan geven. Met name met je meubels kan je op deze manier heel veel voor elkaar krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld de stoelen en banken opnieuw bekleden. Daardoor zijn het dezelfde meubelstukken, maar krijgen ze wel een hele andere uitstraling. Dit maakt dat je er dus weer helemaal opnieuw van kan genieten. Het opknappen is bijna altijd voordeliger dan wanneer je nieuw koopt. Hier liggen dus ook kansen voor je. Het is belangrijk om dit wel goed aan te pakken. Haal er een specialist bij en probeer dit niet zelf te doen als je er geen kennis van hebt.