Vakantie: Welke vervoersmiddel kiezen we?

0
1343
blog placeholder

De grote vakantie nadert en veel mensen hebben natuurlijk hun bestemming voor dit jaar al uitgezocht. Er zijn echter altijd mensen die tot het laatst wachten, een leuke aanbieding of gewoon niet weten waar ze naar toe willen. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen en de nadelen van de verschillende vervoersmogelijkheden. Lees het artikel hieronder en kijk of je misschien nog leuker op vakantie kan als dat je altijd al deed.

Vervoer

Het vervoersmiddel is een van de eerste dingen waar je over na moet denken als je op vakantie gaat. Nemen we de bus, de trein, de auto of toch het vliegtuig. Er zitten aan alle vervoersmiddelen zowel positieve kanten als negatieve kanten. En je kunt bepaalde vervoersmiddelen ook combineren.

Bus

De bus is tegenwoordig een comfortabele manier van reizen. De stoelen zijn goed en voor de nacht zijn er tegenwoordig ook hele goede slaapstoelen. Aan boord worden regelmatig films gedraaid en er is mogelijkheid tot het luisteren van muziek. Alle bussen zijn tegenwoordig uitgerust met een toilet.

Nadelen

: Op een centraal punt moet je nog een keer overstappen waarbij al je bagage moet worden overgeladen. Op het centrale punt is het meestal enorm druk en even zoeken naar de juiste bus. Verder kan een busreis lang duren, je bepaalt niet zelf wanneer je stopt en je hebt weinig mogelijkheden om je benen te strekken. Een busreis duurt gemiddeld naar een Middellandse zee bestemming al gauw 24 uur. Je moet dus een hele zit maken voordat je op plaats van bestemming bent.

De autoslaaptrein

De autoslaaptrein is misschien wel de meest comfortabele manier van reizen. Je kunt boeken voor een coupe waarin je met je eigen gezin zit. In de coupe zit klimaatbeheersing waardoor je zelf de temperatuur bepaald. Er is een tafeltje waarop je een spelletje kunt doen, een laptop kunt gebruiken of waar je een tafel ook maar voor wilt gebruiken. Er is mogelijkheid om de benen te strekken door even een eindje door de trein te wandelen. Er is een aparte restauratiewagen waar de maaltijd geserveerd wordt. En bent u moe dan kunt u iemand vragen om de stoelen om te bouwen tot een bed en kunt u slapend naar u bestemming. De auto gaat mee op een aparte aanhangwagen van de autoslaaptrein en u heeft dus op plaats van bestemming altijd de auto bij u waardoor u op plaats van bestemming vrijer bent om u te bewegen.

Nadelen

: Er kan maar op een beperkt aantal stations worden ingestapt omdat je met de auto niet overal bij de trein kunt komen. De reis duurt ook best lang hoewel die wel voor het grootste deel slapend kan worden doorgebracht. Er zijn maar een bepaald aantal bestemmingen, hoewel u vanuit deze bestemming natuurlijk altijd op eigen kracht verder kunt reizen.

De auto

De auto is de meest vrije manier van reizen. U bepaalt zelf uw vertrektijd, u bepaalt zelf hoe lang u rijdt, wanneer u stopt om de benen te strekken, voor een hapje en een drankje en of uw wel of niet overnacht tijdens de reis. U kunt tijdens de reis met de auto overal bij omdat u bagage altijd bij u is en u kunt er makkelijk een eigen vakantiemiddel achter hangen of meenemen in de kofferruimte van de auto. U bent geheel vrij in de keuze of u hotel, appartement of eigen vakantiemiddel gebruikt. Verder kunt u kiezen voor de mooiste routes om al meteen van het vakantiegevoel te profiteren.

Nadelen

: U weet van tevoren niet wat een reis u gaat kosten, u kunt ongeveer uitrekenen hoe vaak u moet tanken maar er kunnen wegomleidingen zijn, u kunt verdwalen etc. De chauffeur heeft meestal nog niet echt vakantiegevoel omdat hij toch continu op moet letten op de weg en het dus die dag nog hard werken is. U kunt terecht komen in files, lange wachttijden etc.

Het vliegtuig

Het vliegtuig is over het algemeen de meest snelle manier om op een wat verdere plaats van bestemming te komen (mits er natuurlijk vertragingen zijn)Het is een comfortabele manier van reizen en tijdens de reis is alles voorradig in het vliegtuig.

Nadelen

: Soms zijn er hele lange wachttijden bij de incheckbalies. Enorme druktes bij de bussen die u naar het hotel of appartement brengen en uw heeft geen eigen auto bij u om de omgeving te gaan verkennen. Natuurlijk kunt u altijd een auto huren maar het meest prettige is natuurlijk uw eigen auto.

Prettige vakantie

Welk vervoersmiddel u ook kiest, het is alleen maar te hopen dat u een plezierige vakantie heeft en lekker kunt uitrusten want dat is voor de meeste mensen wel belangrijk.