Vakantie in Mallorca

0
1730
blog placeholder

Waarom een artikel over Mallorca?  Wel, omdat dit een zeer mooi eiland is, altijd een lekker weertje.  Wie wil dat niet?   

Mallorca is één van de eilanden die bij Spanje horen.  De andere eilanden zijn: Ibiza en de Canarische Eilanden.  Mallorca is toch wel één van de meest toeristische eilanden van de Spaanse Balearen.  Het heeft een gevarieerde kustlijn met uitgestrekte stranden, talloze baaitjes tot aan steile kliffen.  De stranden bestaan voornamelijk uit zand.

De zee is er zeer kalm en heeft een heerlijke temperatuur van juni tot en met oktober.  Evenals alle andere landen rond de Middellandse Zee leeft de Mallorquinse bevolking buiten.  ’s Middags wordt er uitgebreid warm gegeten en wordt er een siësta gehouden op het heetst van de dag.  De meeste winkels zijn dan ook gesloten.  Het is zeker de moeite waard om deze te bezoeken, zij maken van Mallorca een nog mooier eiland dan alleen de zon, zee en strand.

Door de diversiteit van het eiland is het eiland geschikt voor iedereen. Stranden zijn schoon, veilig, goed onderhouden en kindvriendelijk (de stranden lopen over het algemeen langzaam af). Wandelaars en fietsers kunnen heerlijk genieten in de (vogel-)natuurreservaten en een waterrijk natuurpark bij Alculdia. En ook de actieveling hoeft ook niet bang te zijn om zich te vervelen, er zijn namelijk vele mogelijkheden op het gebied van duiken, paardrijden en golfen.

De Balearen bieden bijzonder interessante winkelgelegenheden. Dankzij de samenkomst van verschillende culturen, in combinatie met de lange traditie van vakmanschap, zijn de producten die hier op de markten verkrijgbaar zijn echt uniek. Vergeet derhalve gedurende uw verblijf niet om de verschillende markten, waaronder de vlooienmarkt aan het begin van Avenida Alomar y Villalonga op zaterdagochtend, de zondagsmarkten in Consell en Binissalem en de markten in Sineu elke woensdagochtend, te bezoeken.

Wat je zeker niet mag missen :
– De grotten van Drach, de druipsteengrotten met ondergronds meer (oostkust).
– De hoofdstad Palma de Mallorca, met de oude binnenstad: Barrio Antiguo.
– Het spectaculaire uitzicht vanaf de Cap de Formentor.
– Het natuurpark Puigpunyent.
– Botanicactus, de grootste botanische cactustuin van Europa (nabij Ses Salines).
– Bezoek de schilderachtige dorpjes Fornalutx (uitgeroepen als mooiste dorp van Spanje) en Biniaraix.
– Ook een bezoek aan het Middeleeuwse Alcudia is de moeite waard.
– Maak eens een tocht door het berggebied naar Sa Calobra. Een prachtige baai met helderblauw water. De rit er heen alleen al is onvergetelijk, met  prachtige vergezichten!

Dus, zoals je hier allemaal kan lezen: éénmaal naar Mallorca geweest, wil je er niet meer weg!!!!